Vánoční večírky ve stylu noblesy i faux pas

Jan Čížek

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Po delší odmlce jsou tu opět vánoční večírky. Důležité je si užít neformální setkání. A je jedno, jestli se odehrávají na lodi, jiné v restauraci, všechny mají něco společného.

Jakub Hájek a Štěpánka Fingerhutová | Foto: Adrian Šetlík

Důležitá je včasná a profesionální organizace. Oblíbenými dny na vánoční večírek jsou čtvrtky a pátky. Hned, jak obdržíme pozvánku na firemní večírek přemýšlíme,  co si oblečeme. Dress code by mělo být na pozvánce uvedené. Některé profese dovolují ležérnější out fit, v jiných dámy volí často elegantní i svůdnější oblečení. Pánové obleky tmavších barev. Cílem je představit se kolegům, nadřízeným jinak, než nás znají z pracovního prostředí.  Pokud se domluvíme, můžeme sebou přinést občerstvení, cukroví i drobné dárky. Součástí večírků je i program. Některé, bohatší firmy si svou renomované moderátory, profesionální umělce, jiní sází na vlastí zábavu. Abychom si je užili, měly by být příjemým zážitkem. Naši prestiž zvedne nejen oblečení, společenské vystupování, ale i elegantně zabalený dárek.

Foto: Pixabay

 

Po určité době, kdy už jsme se představili v tom nejlepším světle přichází uvolnění. Přemíra rošafnosta ia frivolnosti nás může další dny mrzet.V pozdějších hodinách, kdy býváme ovíněni a ztrácíme zábrany se můžeme dopustit určitého faux pas, a to v komunikaci, kdy si můžeme začít vzájemně tykat, Výjimkou nejsou ani polibky a sdílení důvěrných informací nejen z pracoviště. Druhý den toho můžeme po vystřízlivění litovat, ale cesty zpět už není. Jak z toho ven? „Pokud nám je druhý den trapně, můžeme se omluvit, vystvětlit situaci. Je to přirozené. Nic se neděje a kolegové by to měli pochopit“, říká Aka Hájková, poradkyně profesního růstu. „Příště se to může stát někomu jinému. Důležité je se tomu společně zasmát a jít dál.“ Společným cílem je užít si předvánoční čas, poznat sebe a své kolegy v nevšedních situacích.

0