Vydejte se v čase vánočním nejen za kulturou do secesní perly Prahy

Alka Hájková

Foto: Vyšehrad 2000
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Pokud netoužíte trávit svůj předvánoční čas v obchodech, navštivte Obecní dům, jehož společenské i koncertní prostory nabízí kulturní i kulinářské zážitky. Tento architektonický skvost patří více jak sto let k nejvýznamnějším v Praze.

Kulinářské zážitky | Foto: Vyšehrad 2000

Například na Rybovu Českou mši vánoční ve Smetanově síni  můžete přijít ve středu 22. prosince od 19.30 hodin. Na Štědrý den se zde představí Dvořákův symfonický orchestr Praha. V galakoncertu zazní například Adamova O Holy Night nebo Mozartovo Ave Verum Corpus.

Koncertní sál | Foto: Obecní dům

Secesní restaurace nabízí nevšední kulinářské zážitky, a to nejen v čase adventním, ale také na Štědrý den a Silvestra. Například 22. prosince si můžete poslechnout již zmíněný Vánoční koncert a také ochutnat tříchodové menu. „Uvítá vás wellcome dring, ochutnáte si například na paštice z kachních Foie Gras, salátu z tygřích krevet, konfitovaném jelením hřbetu, vinné omáčce s brusinkami, i dezertu Rum-baba,“ říká provozní ředitel cateringové společnosti Jaroslav Novák.

O Štědrém dnu a vánočních svátcích bude pro hosty připraveno vánoční menu. Silvestr v Obecním domě je další z gastronomických zážitků, jehož součástí může být i Novoroční koncert Strauss, Mozart, Dvořák.

 

 

0