111 příběhů Petra Salavy. Některé jsou za hranou

Petr Salava exkluzivně pro VIPosobnosti.cz

Petr Salava | Foto: Amfora
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Už více, jak třicet let připravuje Petr Salava stovku nejrůznějších akcí ročně. S osobnostmi zvučných jmen procestoval velký kus světa. Nejen sportovní, kulturní akce, velké koncerty i řadu dětských pořadů, které produkuje ale v roce 2020 ukončil koronavirus. Śéf Amfory se proto pustil do psaní knížky a ne ledajaké.

Jan Čenský a Petr Salava | Foto: Amfora

Pane Salavo, vy jste vydal knížku Zápisky o válce koronavirové…Některé vaše historky nebo vyprávění v ní jsou, řekněme trochu na hraně. Neobával jste se problémů?

Musím přiznat, že jsem se trochu bál, aby na stole nepřistála nějaká ta žaloba. Protože některá moje vyprávění jsou opravdu velmi pikantní. Nechci to zakřiknout, ale naštěstí je zatím klid…

Koronavir a s ním všechna opatření se bohužel protáhl až do letošního roku, vaše vyprávění končí už říjnem. Není to škoda, respektive máte v plánu pokračovat dál?

Museli jsme skončit říjnem 2021, aby tiskárna stačila knížku vyrobit do poloviny prosince. Ale na přání nakladatele dr. Karla Havlíčka jsem už dopsal dalších 26 textů, tedy listopad, prosinec 2021 a leden 2022, protože se už chystá dotisk rozšířeného vydání.

Za pár dní snad již končí restrikce pro neočkované způsobené koronavirem. Plánujete již další aktvity spojené s vaší Amforou?

Těším se hlavně na ten první den, kdy neuslyším z radia nesnesitelné údaje o počtech nově nakažených, počtech osob v nemocnicích a statistiky zemřelých. A někdo z odborníků si troufne říct, je zase dobře. A povedlo se nám to. A slunce bude nádherně hřát a nás všechny zahřeje navíc ten krásný pocit vítězství dobra nad zlem. A aktuální bude zase mnou trochu upravená slavná hláška z filmu Na samotě u lesa: „Děti sundejte si roušky a dýchejte naplno, ať se vám roztáhnou hrudní košíčky…“

Video

Autor: Alka Hájková

1