Doufám, že se ve StarDance naučím  tancovat, říká Filip Blažek

Vendula Krejčová

Filip Blažek | Foto: Česká televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Letošní podzim se na ČT1 bude opět tančit. K pětici známých žen Martě Dancingerové, Janě Paulové, Martině Ptáčkové, Chili Ta a Lucii Vondráčkové se přidá pět slavných mužů. Pozvání do soutěže přijal herec Filip Blažek, spisovatel Patrik Hartl, herec Oskar Hes, paralympionik Jiří Ježek a hudebník Ondřej Ruml. Loňský, dvanáctý ročník překonal dosavadní rekordy na sociálních sítích ČT – více než čtyři sta příspěvků a krátkých videí mělo sedmdesát milionů zobrazení či zhlednutí.

Herec Filip Blažek je nezapomenutelný díky své roli ve filmové pohádce Nesmrtelná teta i postavě jednoho z vyšetřovatelů pražské mordparty ve třech řadách seriálu Případy 1. oddělení. „Rád se celý život hýbu a tanec je docela těžká disciplína. Hecnu se tedy a naučím se ho. Nabídku jsem dostal už dříve, měl jsem ale plno práce. Letos jsem v diáři neměl naplánovaná natáčení ani divadla, tak jsem na StarDance kývl.“

Proč jste přijal pozvání do StarDance?

Rád se celý život hýbu a tanec je docela těžká disciplína. Tak jsem se rozhodl, že se hecnu a naučím se ho. Nabídku jsem dostal už dříve, měl jsem ale plno práce. Navíc jsem si říkal, že tohle přece nemůžu nikomu udělat, aby se díval na moje taneční výkony. Letos jsem měl asi nějakou slabou chvilku, v diáři neměl naplánovaná natáčení ani divadla, tak jsem na StarDance kývl.

 

Jak velká to pro vás bude výzva, věnovat této soutěži bezmála půl roku života?

Skutečně – vůbec vystoupit v přímém přenosu, zachovat chladnou hlavu a vlastně být sám sebou, to bude velké měřítko. Další věc je tanec sám o sobě. Opravdu jsem nechodil ani do tanečních a jsem jeden z těch, kdo radši zůstává sedět, když ostatní tančí. Vzpomínám si ovšem, že když jsem se seznamoval se svou ženou, protančili jsme celý večer a údajně to nebylo úplně marné. Tak uvidíme.

Co očekáváte, že vám StarDance přinese? Co chcete, aby vám dala?

Člověk ve StarDance sám sebe prezentuje trošku jiným způsobem, než je zvyklý. Doufám, že to nebude ostuda a nebudu na lidi působit divně. Třeba zlomím ostych z přímých přenosů a zocelím se, protože v těchto situacích jsem opravdu stydlín. Každopádně doufám, že se naučím  tancovat. Třeba mě to bude bavit a ještě v šedesáti budu chodit po plesech a budu řádit na parketu.