Nejen řízek na společenské akci nevypadá elegantně, říká Osmany Laffita

Osmany Laffita exkluzivně pro VIPosobnosti.cz

Osmany Laffita | Foto: se souhlasem Osmany Lafitta
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Společenské akce se u nás neobejdou bez cateringu. Čím plnější talíř, tím větší radost. Módní návrhář Osmany Laffita to ale vidí jinak.  Jak vypadá elegantní událost podle návrháře  ve světových městech módy?

Osmany, ty navštěvuješ společenské akce nejen u nás, ale také ve světě. Tady je často velkým nešvarem nejen outfit, ale také jídlo. Jak to vnímáš ty?

Ano. Lidi vidí bufet a zůstanou tam stát, aby jim někdo něco nesnědl. Hodinu koukají do mís a naloží si plné talíře. Ta fronta, která se udělá hned, jak se otevře catering, to je děs. Například bývalá první dáma nikdy na těchto akcích nejedla, stejně jako Karel Gott. Oni se pak pořádně najedli doma nebo před tím. Samozřejmě, že galavečer, kdy je jídlo servírované na stůl, je něco jiného. Není to elegantní, nevypadá to dobře. My jsme v Paříži vždy dostali wellcome dring, opravdový šampus, žádnou „bohemku“. A pokud bylo nějaké občerstvení, přišel číšník s podnosem, na kterém byly například jednohubky, nebo něco malého. Ale tady jsou stoly plné řízků, salátů, které plní talíře po okraj, což samo o sobě je neestetické.

 

Byli jsme na přehlídce Chanel. To bylo tak elegantní. Tam vidíš glamour už při vstupu. Hostky, hostesové. To byli od pohledu modelové, vysoký, elegantní v černém oblečení. Lidi, kteří tam chodili byli od hlavy k patě přitažlivý, okouzlující. Po skončení přehlídky bylo pozváno do back stage pár lidí na skleničku šampusu s Karlem Lageferdem. A s nimi nejlepší klienti byli pozváni do restaurace na večeři. Žádné after party, bufet, jako tady. Neexistuje.

Čtěte také: Osmany Laffita: Osobnosti určují trendy, a podle toho to pak vypadá

Nemají organizátoři obavy, že bez jídla by hosté nepřišli?

Proč tam jdeš? Kvůli tomu, abys viděla šaty nebo se pořádně najedla?

 

Jednohubky | Foto: Pixabay

 

Když se mě ptáš, já osobně jdu za tím člověkem, který mě pozval a tím mu vyslovím úctu.

Ano. Mně se ale bohužel novináři zeptají, kdo tam přijde. Jestli nějaká celebrita nebo modelka. Co je to za otázku? Ta hvězda večera jsem přeci já. To se takhle venku, v Miláně, Paříži nebo New Yorku nedělá. Kdo píše o módě, píše o ní a jejím návrháři. Ne o šoubyznysu. Samozřejmě, že píší i kritiku, ale o návrhářské kolekci, ne o tom, co Herzigová co jedla, o jejich osobních rádoby skandálech. To je tady v Česku velký problém. Pokud tady není nějaký skandál, o věci samotné nepíšou. Nečtu tyto noviny, bulvár, nedívám se na programy českých televizí. Zajímá mě, co se děje ve světě. Tady je to pořád to samé dokola.

Autor: Alena Hájková