Je nutné se potit v saku v horku? Sandály raději nechte v botníku

Autor: Jana Černá

Jakub Hájek | Foto: Adrian Šetlík
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Firemní dress code je někde potřeba striktně dodržovat. V horkých dnech nás může potrápit především nadměrným pocením. Jak si ulevit a přitom zůstat elegantně oblečený a přitažlivý?

Pro muže musí košile, sako, kalhoty, kravata, pásek, ale i boty společně ladit. Outfit pro managera, šéfa firmy je tak jasně daný a nekompromisní. V horkých dnech se ale dají ale jen těžko vyměnit polobotky, sundat ponožky a jít jen v sandálech nejen do práce, ale i na schůzku.  Také žena má jasně předepsaný dress code, lodičky, blůzu, kostým. Rozhodně nejsou vhodné velmi krátké šaty s hlubokým výstřihem, na tenkých ramínkách. V letních dnech dáváme přednost světlejšímu odstínu oblečení. Pro docílení kontrastu zvolíme tmavší doplňky. Pro muže i ženy jsou naprosto nevhodné šortky, tílka, trička, nebo dokonce žabky. Tato pevná pravidla platí nejvíce v bankách a manažerských pozicích.

Firmy, které trvají na jasně stanoveném outfitu svých zaměstnanců by měli mít ve dnech s vysokými teplotami zapnutou klimatizaci a dbát na pitný režim zaměstnanců. Velkým problémem pro všechny lidi v horku je pocení. Abychom nejen při obchodních schůzkách, ale i v MHD či frontě na oběd druhé neodradili svým zápachem, je nutné dbát na osobní hygienu, používat deodoranty i antiperspiranty. Pokud se zaměstnanci právě nezúčastňují obchodního jednání s klienty, můžou si sako svléknout. Překážkou v horkých dnech není ani košile s krátkým rukávem, u žen nahé nohy bez punčocháčů. Poněkud benevolentnější oblečení je povoleno zaměstnancům, kteří se pohybují v provozu, IT, nebo umělců. Vždy záleží na benevolenci zaměstnavatele, jeho firemní kultuře. V každém případě formální oblečení, celkový outfit i příjemná vůně je vizitkou firmy a toho, jak si svých klientů a obchodních partnerů váží.

1