Jaroslav Sapík pojal oslavu narozenin velmi netradičně

Jana Černá

Kmotři knihy | Foto: Mirek Malec
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Známý kuchař, podnikatel spojil oslavu svých 70. narozenin s křtem nové knihy, která pojednává o jeho životě a nabízí i zajímavé recepty.  Některé hosty Jaroslav Sapík v Klokočné, kde se křest konal  velmi překvapil.

Jan Neckář, Alka Hájková, Jaroslav Sapík | Foto: Mirek Malec

Vedle známých tváří se v restauraci objevily také osobnosti ze světa politiky. Nechyběl například šéf komunistů Filip, ale ani ruský velvyslanec: „Nevím, proč by tito lidé měli někomu vadit,“ všiml si oslavenec některých udivených tváří, na které dál reagoval: „Je tady například i moje kamarádka, Alka Hájková, indická princezna, kterou jsem stejně jako Karla Vágnera požádal, aby se mnou pokřtila knihu. Nakonec právě se spisovatelkou a produkční, paní Hájkovou se těším na povídání o indické kuchyni. Tuto zemi jsem několikrát navštívil a mám moc rád,“ vysvětluje Sapík, který vařil také několika prezidentům na Pražském hradě i v hotelích ve Vídni, Španělsku, Indii nebo Singapuru

Na netradiční společnost podnikatel reagoval slovy: „Jsem už ve věku, kdy uznávám jiné hodnoty. Mám a měl jsem zajímavý život, poznal jsem velké množství různých lidí z celého světa, vařil jsem pro významné světové osobnosti. Na svět se dívám s nadhledem.“ Hostem a gratulantem byl také jeho kolega Babica a bratr zpěváka Václava Neckáře, který bohužel nemohl na párty dorazit.

Alka Hájková a Karel Vágner | Foto: Petr Brodecký

Jaroslav Sapík si léta budoval svoje jméno zejména prací a znalost řemesla,které zná od píky velmi dobře. Ví, že současná doba je složitá, a to i v gastronomii. „Tak určitě se tato situace dotkla většiny restaurací, kde nerozhodují jen ceny potravin, ale mnoho dalších vstupů, které velmi podražily. Někdy se zbytečně nakupuje více jídla, tím ale nemyslím trvanlivé potraviny, ale ty, které jsou určeny pro rychlou spotřebu. Bohužel pak plno nespotřebovaného jídla končí v kontejnerech. Právě promyšleným nákupem už se dá v domácnostech na jídle ušetřit,“ vysvětluje pro VIPosobnosti.cz podnikatel.

0