Tvořit je smysl mého života, říká portrétista a fotograf Jadran Šetlík

Jana Černá

Jadran Šetlík s obrazem Karla Gotta | Foto: Adrian Šetlík
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Krásná fotografie, portrét, to je samo o sobě umění. Vytvořit z ní ale obraz je dílo, které se podařilo světoznámému, úspěšnému fotografovi Jadranu Šetlíkovi. Nejeden z nich zdobí interiéry kanceláří nebo obývacích pokojů.

„V římských ulicích také poprvé zmáčkl spoušť fotoaparátu a právě tam v 15 letech zcela náhodně potkal svojí první velkou hvězdu – Claudii Cardinale. Po ní následovaly další, ze světa hereckého, politického i společenského – Brigitte Bardot, Raquel Welch, Anthony Quinn, Peter Sellers, Robert Kennedy,“ vypráví o svých fotografických začátcích Jadran Šetlík. Známé jsou jeho portréty významných osobností, podnikatelů, ale i rodinné a dětské portréty. Svým osobitým pojetím umocněným originální ruční technologií přenosu fotografie na plátno vytváří fotografické obrazy, které evokují pocit malířského plátna malovaného starými mistry a slouží jako odkaz budoucím generacím. “Je to příjemný luxus, který dnes zdobí nejeden stylový, historický či moderní interiér a dotváří a zpříjemňuje jeho atmosféru,“dopňuje Šetlík.

Postupem času se jeho portfolio začalo rožšiřovat o další VIP osobnosti, mezi které nepochybně patří například Tomáš Baťa, Bohdan Pomahač, Karel Gott, Jan Pirk, Ivana Trump i Ladislav Pilka. „Dnes vytvářím tématická díla, napříč různými profesemi. V mé galerii najdete jak umělce, tak podnikatele, politiky, ale třeba i hraběnku,“ vypráví pro VIPosobnosti.cz portrétista, kterého čeká již o víkendu další autorká výstava. Tetokrát v  Dolních Břežanech u Prahy. „Tvořit je smyslem mého života“.

1