Dovolená vás může stát nejen zdraví, ale i majetek. Jak tomu předejít?

Jan Čížek

Rakouské Alpy | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Tento čas nás láká nejen k moři, ale také do hor. Krásu panorama zasněžených hor, příjemného i sportovně adrenalinového sjezdu na lyžích může vystřídat zranění. Kromě zdravotních komplikací potom stojí i stovky tisíc korun. Které pojistky uzavřít a jak se od sebe liší vysvětluje pro VIPosobnosti.cz Lukáš Martínek z největší světové pojišťovny.

Foto: Pixabay

Lyžařská sezóna je tady a s ní i často velmi nepříjemné úrazy a jejich komplikované řešení.  Na co vše je potřeba před odjezdem myslet co se týká pojištění? 

Pokud jede klient do zahraničí, tak se určitě vyplatí kvalitní cestovní pojištění, které zajistí úhradu případných léčebných výloh a krytí odpovědnosti. Výhodou je také dobrá životní pojistka. Při zranění klientovi  jeho cestovní pojištění uhradí nejen pobyt v nemocnici, ale také další výdaje s tím spojené. Odpovědnost za škody nám zajistí, že pokud někoho zraníme, něco rozbijeme, bude uhrazeno s této pojistky a životní pojištění se postará o finanční kompenzaci za vzniklý úraz.

Kolik přibližně stojí denní pojištění? 

Cestovní pojištění je levnou záležitostí v řádu stovek korun.  Životní pojištění je specifické, tady záleží na věku, profesi, zda jste kuřák nebo nekuřák atd. Toto pojištění už je ale podstatně dražší.

Co dělat v okamžiku nehody? 

Tady je velmi důležité se vždy spojit s pojišťovnou, u které jsme uzavřeli příslušnou smlouvu.

Kdy máme nárok na odškodnění za úraz, popřípadě trvalé následky?

Jakmile máme lékařskou zprávu, dá se uplatnit denní odškodné. Trvalé následky se posuzují později.