Čeká vás prestižní konference? Vsaďte na detaily a skvělé jídlo

Jana Černá

Společenské prostory | Foto: Columna
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Základem úspěchu je skvělý tým i dokonalá příprava, která zabere i několik měsíců předem. Pečlivě si vše promyslet vyžaduje čas, zkušenosti, ale i organizátorské schopnosti.  Co je pro pořádaní akcí nejdůležitější?

Kongresový sál

 

Na začátku je potřeba znát rozpočet. Ten zahrnuje podle vaší potřeby například nejen pronájem prostor vč. technické vybavení, ale také catering, moderátory, náklady na focení a video reportáž. Zjistěte si také, zda je v sále klimatizace. „Pokud znáte termín konání vaší akce, začněte s organizací s dostatečným předstihem. Často se vyskytnou různé problémy, které je zapotřebí řešit i pár minut před začátkem konference. I detail naruší celkový dojem,“ vysvětluje produkční Alka Hájková. „Také focení a video reportáže jsou jejich součástí. Následná prezentace vám usnadní představení vaší firmy, produktu a je vizitkou vaší profesionality“.

Je zapotřebí vědět, na jaké téma se bude konat, pro koho je akce, konference určena, ale i počet zúčastněných osob. Důležité je vybrat dostupnou lokalitu, zajistit catering, technické vybavení, neopomenout blízkost MHD a parkování. Pokud již znáte detailně program, počet zúčastněných, pak je zapotřebí vybrat adekvátně velký prostor, který může být i variabilní.

Elegantní společenská akce | Foto: Columna

„Kromě mikrofonu je potřebná velkoformátová obrazovka. Jsou pohodlnější na ovládání, mají kvalitnější zvuk i obraz než plátna. V rámci velké přestavby jsme naše prostory vybavili moderní technologií, která je již dnes samozřejmostí při zajišťování akcí v té nejlepší kvalitě,“ říká Lukáš Bašek, managing director Kongresového centra Columna. Součástí konferencí, společenských akcí je vždy i catering. Od coffee breaku, přes oběd až po večerní buffet. Společenské akce / afterparty, kde se navazují kontakty, lidé se můžou vzájemně potkat je catering samozřejmou součástí. „My nabízíme našim klientům prvotřídní mezinárodní gastronomii, skvělá vína. A pokud chtějí, můžou si po náročném dni užít relax v našem  wellnes“ dodává managing director Lukáš Bašek.

Catering, nedílná součást akce | Foto: Columna

Aby vše dopadlo podle vašich představ, najděte si k sobě kvalitní tým lidí. Pořádání konferencí je náročné, proto je vhodnější obrátit se přímo na organizátory, profesionály, kteří vám s akcí pomůžou.

1