Z ČT přišla pro fanoušky Karla Gotta smutná zpráva

Jana Černá

Josef Suk, Karel Gott, Rudolf Rokl | Foto: se souhlasem Česká televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přesto, že nás Mistr opustil již téměř před třemi lety, jeho fanoušci, pamětníci na zpěváka nejen dodnes rádi vzpomínají, ale také si rádi připomenou jeho vystoupení v televizi. Právě tyto pořady nejen s Karlem Gottem v rámci úspor ale budou zrušeny.

V rámci šetření se Česká televize rozhodla ukončit některé kanály a s nimi i oblíbené pořady. Právě v časech, kterými si lidé dnes prochází, byl pro mnohé diváky sledování starších filmů, seriálů, ale i koncertů balzám na duši. Ten ale vedení ČT nekompromisně ruší.  Podle slov generálního ředitele České televize je hlavním důvodem klesající hodnota koncesionářského poplatku, který se od roku 2008 nezvyšoval. „České televizi se v poslední dekádě dařilo navzdory klesající reálné hodnotě televizního poplatku významně rozšiřovat služby poskytované divákům. A to zejména díky tlaku na vnitřní úspory a efektivitu ve všech oblastech. Celých deset let jsme rovněž upozorňovali na to, že takovýto trend není dlouhodobě udržitelný a že přijde okamžik, kdy bez navýšení financování nebude nadále možné stávající rozsah veřejné služby zachovat,“ říká Petr Dvořák.

Více zde: Vánoce ve Zlaté Praze. Vítejte po čase ve staré dobré Lucerně

Právě v čase covidu byl zřízen například kanál ČT3, který ocenili především pamětníci. Na základě rozhodnutí vedení České televize tak od začátku roku 2023 bude zastaveno vysílání tohoto programu. Dojde i k výrazným úsporám na straně sportovního vysílání. Šetření se bohužel dotkne prakticky všech okruhů včetně dětského vysílání nebo původních seriálů a investic do filmové tvorby, ale i desítek zaměstnanců televize, ze které se stal obrovský moloch, za který byl v poslední době Dvořák kritizován.

Více zde: Týnský chrám. Ukrývá nejstarší varhany, byly zde nahrány i

Diváci se tak rozloučí nejen s Karlem Gottem, ale také dalšími oblíbenými pořady a kanály, což se řadě z nich nelíbí. V jakém formátu bude tedy dál Česká televize fungovat se ukáže nejen po novém složení její rady, ale také podzimních volbách.

Zdroj: Česká televize

0