Vánoční večírky. Zaujmout můžete i v džínách a triku. Větším oříškem jsou dárky

Jana Černá

Párty | Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Jsou tady. Vánoční večírky můžou mít různou podobu a průběh. Podle toho, jaké místo si vyberete i jaký si zvolíte program. Všechny mají jedno společné. Jak ho zvládnout a přitom se skvěle pobavit?

Důležitá je včasná a profesionální organizace. Oblíbenými dny na vánoční večírek jsou čtvrtky a pátky. „U nás ve firmě se sejdeme v pátek. Každý jsme si vylosovali jedno jméno. Kolegovi máme koupit dárek v hodnotě 200,-,“ říká pan Vítek. „Teď přemýšlím, co za ně koupit. Asi zvolím nějakou recesi.“

Právě dárky jsou jedním z nejtěžších oříšků. Důležitá není cena, ale něco, co zaujme, pobaví. „Rozhodně je dobré vybírat dárky podle toho, co se líbí obdarovaným a ne nám. Můžeme mít naprosto odlišný vkus. Zklamání nad dárkem lidé nedají znát, ale stane se z něj ‚putovní! a nechtěně může skončit zase u vás,“ říká Alena Hájková, poradkyně v oblasti společenského vystupování.

Také obal je důležitou součástí dárku | Foto: Pixabay

Hned, jak obdržíme pozvánku na firemní večírek přemýšlíme, co si oblečeme. Dress code by mělo být na pozvánce uvedené. Některé profese dovolují ležérnější out fit, v jiných dámy volí často elegantní i svůdnější oblečení. Pánové chodí buď v oblecích nebo ve stylu casual, které se nosí při neformálních příležitostech. Kombinací džínů s jednoduchým trikem bez potisku, nebo stylovou košilí určitě nic nezkazíte.

 

Jakub Hájek a Štěpánka Fingerhutová | Foto: Adrian Šetlík

Když už je zábava v plném proudu, býváme ovínění a ztrácíme zábrany a můžeme si začít vzájemně tykat. Výjimkou nejsou ani polibky a sdílení důvěrných informací nejen z pracoviště. Druhý den toho můžeme po vystřízlivění litovat, ale cesty zpět už není. Jak z toho ven? „Pokud nám je druhý den trapně, můžeme se omluvit, vysvětlit situaci. Je to přirozené. Nic se neděje a kolegové by to měli pochopit“, říká Alena Hájková „Příště se to může stát někomu jinému. Důležité je se tomu společně zasmát a jít dál.“ Společným cílem je užít si předvánoční čas, poznat sebe a své kolegy v nevšedních situacích.

0