Při oblékání vánočního stromečku nezapomeňte na sebe. Elegantním svetrem nic nezkazíte

Jana Černá

Model Jakub Hájek | Foto: Adrian Šetlík
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přípravy na Štědrý den začínají vrcholit. Nakupujeme dárky, myslíme, jak a čím udělat svým blízkým radost. Pokud přemýšlíte, jak kromě stromečku na Štědrý večer obléknout i sebe, přizpůsobte se tomu, jak se oblékají další členové rodiny.

Než usedneme ke štědrovečerní tabuli, přemýšlíme, jak kromě svátečně nazdobené domácnosti obléci pěkně i sebe. V některých rodinách si potrpí na velmi sváteční oblečení, jiným vyhovuje ležérnější styl. Důležité je, abyste se cítili příjemně, pohodlně, ale i svátečně. Pro pány se hodí tmavý oblek a světlá košile. Pokud zvolíte jako doplněk kravatu, dejte pozor, aby vás neškrtila. Ponožky volte v tmavších batvách. Stejně jako boty. K černému obleku se hodí ve stejné barvě, k tmavě modrému polobotky hnědé. Obléknout můžete sako, ale také kvalitní elegantní svetr. Dámy by si mohly obléci koktejlové šaty tmavší barvy, sukni se světlejší blůzkou a lodičky. Mladým pánům určitě bude slušet společenský oblek a mladým slečnám šatičky nebo sukýnka Důležité jsou také doplňky, jako pásky ke kalhotám, hodinky. U žen jsou to šperky, upravené vlasy, make-up. Příjemná vůně parfému jen umocní svátečnost vašeho společenského oblečení.

Foto: Pixabay

Pokud dáváte přednost ležernějšímu oblečení, i tady se zkuste společně rodinně sladit. Společenské kalhoty u žen i pánů můžete doplnit hezkým svetrem. Každopádně bačkory, tepláky, džíny a mikyny nechte pro tuto chvíli ve skříni. Důležité je, aby jste se cítili příjemně, pohodlně a svátečně.

Foto: Pixabay

Vsaďte na jistotu a vybírejte oblečení a doplňky s předstihem. Neoblékejte se na poslední chvíli. Najděte si čas předem a vyzkoušejte, co vám slušet. Nezapomeňte na dobrou náladu a úsměv. Čas, který jste věnovali přípravám nejkrasněch svátků v roce si užijte v radosti.

1