Požáry v oblíbených letoviscích nedovolují oblíbené Last minute

Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Jižní Evropu zužují požáry, které komplikují dovolené turistům a mění život domorodcům. Jsou natolik rozsáhlé, že boj hasičů je v některých lokalitách nad jejich síly. Klienti, kteří nechtějí do těchto destinací již odcestovat hledají u cestovních kanceláří alternativní možnosti, kterých na výběr moc není.

 

Teplotní rekordy v Evropě s sebou přinesly do Středomoří požáry. Nejvíce zasažené jsou ostrovy v Řecku. Problémy nastaly také v Itálii a Chorvatsku. „Momentálně nemáme klienty kam posílat,“ říká pro VIPosobnosti.cz prodejkyně zájezdů Eximtours. „Někteří lidé jsou neukáznění, protože na dovolenou jet prostě chtějí. Nedbají výstrah,“ dodává paní Lucie.

Cestovní kanceláře vypisují Last momenty, které ale teď nejsou z důvodu požárních katastrof vůbec k dispozici. „Klienti hledají alternativy, kam odletět, takže se plní i zájezdy, které bychom v tomto čase nabízeli v režimu Last minute,“ říká paní Lucie.

 

Prodejci letních zájezdů tak sami vyčkávají, jak se bude situace v jednotlivých zemích u Středního moře vyvíjet. Podle nich je nejlepší zatím vyčkat. Do požárem zasažených destinací mají omezenější nabídky, ty které jsou mimo ohrožená místa jsou v tomto času vyprodané.

0