Česká televize představila podzimní schéma. Vrátí se ČT3?

Jan Čížek

Milan Fridrich, Petr Dvořák a Marek Eben | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Česká televize přináší nový seriál i pokračování oblíbené komediální série, napínavé taneční klání, řadu zajímavých dokumentů nebo filmové premiéry. Samotný konec tiskové konference patřil nezvykle emocím a velkému potlesku.

Nevyřešené kauzy nedají spát Miroslavu Krobotovi v detektivním seriálu OKTOPUS, s druhou řadou se vrátí osudy víkendových obyvatel Osady, známé osobnosti se utkají o titul královny či krále tanečního parketu ve dvanácté sezoně StarDance a Jiří Havelka v premiérovém dokumentárním cyklu odhalí Jak se dělá dobrá škola. Z kin se na televizní obrazovky přesune Buko, Betlémské světlo nebo BANGER. a novinky představí také iVysílání.

Richar Krajčo, Dominika Rošková | Foto: se souhlasem ČT

Neuvěřitelných 900 dílů má za sebou pořad Na plovárně. „Věděl jsem, že bych si rád povídal s lidmi, takže za tento pořad jsem velmi vděčný. My na rozdíl od jiných talk show hosty nerecyklujeme. Na druhou stranu například pozvat si po 25 letech opět Jaromíra Jágra by mohlo být zajímavé,“ říká moderátor Marek Eben.

V říjnu startuje také nová řada oblíbené Star Dance. Společenským pořadem opět provede Tereza Kostková a Marek Eben. „Mám tu výhodu, že jako chlap módu moc řešit nemusím,“ říká moderátor. „Já mám svůj smoking, který můžu recyklovat. Frak nemám, protože v sobě skrývá jiné zákonitosti než smoking. Například košile se u fraku zapíná jinak, a to v místech, kde už bych ji nechtěl nikdy zapínat,“ dodává Eben.

Především starší diváci byli letos v lednu zklamaní ze zrušení kanálu ČT 3, který nabízel legendární seriály a oblíbené zábavné pořady. S příchodem nového generálního ředitele, které se očekává letos na podzim se mluvilo o možností vrácení oblíbeného kanálu na obrazovky. „Obnovení ČT3 zatím nebylo rozhodnuto,“ sdělil pro VIPosobnosti.cz programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Karel Gott ve Slaném | Foto: se souhlasem ČT

„Česká televize letos slaví celou řadu jubileí – od sedmdesáti let počátku televizního vysílání u nás až po desetileté výročí Artu a Déčka. Tomu odpovídá i pestrý program, který jsme pro diváky připravili. Podzim v České televizi bude zkrátka tanec, a to i díky návratu očekáváné dvanácté řady StarDance. Napínavé klání tradičně zahrne i speciální díl na podporu Centra Paraple, který se ve vysílání objeví po boku ostatních benefičních projektů spojených s dalšími oblíbenými pořady. Na své si přijdou fanoušci komediálního seriálu Osada, jenž nabídne druhou řadu, i příznivci dokumentů,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák, který se na této tiskové konferenci rozloučil s médii. „Vy přijdete na podzim, příští rok na jaře a budou vám představeny pořady, na kterých jsem ještě měl možnost spolupracovat. Tato tisková konference je pro mě v této roli poslední,“ řekl s nostalgií v hlase generální ředitel, který byl v sále odměněn bouřlivým potleskem.

Petr Dvořák stál od roku 2011 u zrodu mnoha nových pořadů, rozvoje televize tak, jak ji známe dnes. Dodejme, že za doby jeho působení na pozici generálního ředitele dosáhla ČT nejvyšší proporční sledovanosti. Během tiskové konferece se zájmem sledoval ukázky pořadů, které na obrazovkách poběží na podzim. A které paří k jeho nejoblíbenějším? „Já mám oblíbené všechny pořady, které vysílá ČT,“ sdělil generální ředitel magazínu VIPosobnosti.cz, který se rozloučil slovy:“Dycky česká!“

Česká televize /VIPosobnosti.cz

7