Pohřeb Ivany Trump bez českých osobností

Jana Černá

manželé Trumpovi | Foto: se souhlasem České televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Dnes v 19.30 SEČ začne velkolepý pohřeb zlínské rodačky Ivany Trump, která po nehodě ve svém domě v New Yorku zemřela ve svých 73 letech. Velmi pečlivě připravované poslední rozloučení budou přenášet nejen světová média, ale její památce se přišli poklonit i světové osobnosti. Bohužel ty české chybí.

Byla manželkou amerického prezidenta Donalda Trumpa, se kterým má tři děti. Později se ještě dvakrát provdala. Tak jak měla štěstí na to, být skvělou byznysmenkou, ani v jednom manželství se jí tak dobře nedařilo.V Československu, kde se Ivana narodila měla vážný vztah s Jiřím Štaidlem, textařem Karla Gotta. Po své emigraci se usadila v USA, kde díky svým schopnostem rozvíjela různé byznysy, ze kterých vytvořila impéria.

Stala se světově uznávanou hvězdou, kterou její píle, um vynesl až mezi největší společenskou smetánku. Právě tyto osobnosti nebudou chybět na dnešním rozloučení s Ivanou Trump v kostele, které ponese v ducho oslav života. Podobný ráz pohrbů uznávají také například Indové, proto chodí na rozdíl od Evropanů na pohřeb v bílém. Věří v reinkarnaci, nový život, který tímto oslavují.

Více zde: Odešla Ivana Trump, přítelkyně textaře Jiřího Štaidla

 

V římsko-katolickém kostele sv. Vincence Ferrerského, který se nachází na newyorském Manhattanu se sešla řada významných osobností, a to za velmi přísných bezpečnostních opatřeních. Mezi smutečními hosty byl pozván i Osmany Laffita, kubánský módní návrhář, žijící v Česku a Ivanin přítel. Ta se nejen díky vztahu s Jiřím Štaidlem přátelila celý život s Karlem Gottem, a tak pozvání přišlo i jeho vodvě Ivaně. Ani jeden z nich šak kvůli rychlosti udělení víza na pohřeb nepoletí. Česko zastoupil velvyslanec Hynek Kmoníček a další osobnosti, žijící v USA. Nakonec podle očekávání dorazil bývalý manžel Donald Trump se svojí nynější paní Melánií a samozřejmě jejich děti.

 

0