Odešla Ivana Trump, přítelkyně textaře Jiřího Štaidla

Jana Černá

Ivana Trump | Foto: se souhlasem České televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

V 73 letech se zastavilo srdce Ivaně Trump. Mezi její manželi patřil také bývalý prezident USA Donald Trump, se kterým má úspěšný byznysmenka tři děti. Rodačka ze Zlína měla ještě v bývalém Československu známost. A nebyl to nikdo jiný, než textař Jiří Štaidl. Ten, který napsal pro Karla Gotta desítky úžasných textů.

 

Ivana Zelníčková se s rodinou Štaidlových velmi přátelila. S Jiřím dokonce jeden čas bydlela v Jevanech. „Oba jsme byli až po uši zamilovaní a s Jiřím jsem si uvědomila, že s Georgem nás pojilo velice blízké přátelství, ale láska to nebyla,“ vzpomínala na jejich vztah ve své knize Jak vychovat Trumpa. Bohem nadaný bohém ale v roce 1973 tragicky zahynul, což byla bolestná ztráta nejen pro Ivanu.

Byla studentkou Fakulty tělesné výchovy a sportu a také úspěšnou sportovkyní, proto v totalitních časech utekla na lyžích do Rakouska. Poté se vydala do Ameriky. Právě v New Yorku se seznámila se svým manželem, Donaldem. Po rozvodu se stačila opět několikrát vdát.  Ivana byla velmi cílevědomá žena. Vládla tvrdou rukou byznysmenky. Tak jak měla talent na obchod, neměla ho na vztahy. „S velkým zármutkem oznamuji všem, kteří ji milovali, a těch je mnoho, že  zemřela u sebe doma v New Yorku. Byla to krásná a užasní žena,“ napsal Donald Trump na své sociální síti Truth Social.

Při svých návštěvách Česka se Ivana Trumpo nikdy nezapomněla setkat se svými přáteli, mezi které patřil samozřejmě i Karel Gott. Naposledy společně poobědvali v Obecním domě v roce 2017. A to při příležitosti ocenění Ambasador České republiky, Czech Top 100. Ocenění se jim oběma dostalo za šíření věhlasu naší země i ve světě.

 

2