Ondřej Vetchý se loučil s Libuší Šafránkovou: Uvědomuji si, jak se všichni potřebujeme

Autor: Jana Černá

Libuše Šafránková | Foto: Národní filmový archiv
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Poslední rozloučení s Popelkou se konalo v kostele sv. Anežky České na Spořilově. Se svojí paní se přišel rozloučit Josef Abrhám, nejbližší rodina, ale také přátelé a kolegové. Dojemná slova pronesl Ondřej Vetchý.

Libuše Šafránková se zapsala do našich srdcí nejen jako herečka, ale také jako úžasná žena, matka a manželka. Poslední rozloučení proběhlo s noblesou, důstojností Libušce vlastní. Kromě rodiny a přátel na pohřbu nechyběli její kolegové. Na konci posledního rozloučení promluvil Jan Hrušínský, který miloval její zvonivý smích i úsměv. Velmi dojemný proslov zazněl od Ondřeje Vetchého: „Uvědomuji si, jak se všichni vzájemně potřebujeme. Jak důležití jeden pro druhého jsme. Jedině tak máme všichni na světě naději,“ řekl dojatě i hlubokomyslně herec, který ihned po svém proslovu odešel z kostela zadním vchodem. Vetchý nikdy nevyhledával mediální pozornost a nebylo tomu jinak ani v tuto chvíli. U řečnického pultu zavzpomínala na svoji kolegyni také například Dagmar Havlová.

Do kostela se přišel s Libuškou Šafránkovou rozloučit také herec Jan Kačer, kterého před pár dny opustila manžela Nina Divíšková. Nechyběla ani Eliška Balzerová, Jiří Bartoška či Jiří Macháček, který zesnulé herečce věnoval píseň. Na „poslední tanec“ dorazil i princ Pavel Trávníček, se kterým právě Libuše Šafránková proslavila po celém světě pohádku Tři oříšky pro Popelku. Čtěte také: Odešla Popelka. Na bílém koni Libuše Šafránková odjela do hereckého nebe.

Česko se tak s úctou, vzpomínkou i slzami rozloučilo s herečkou, která rozdávala radost ve filmech, inscenacích pohádkách, ale především svým blízkým.

0