Odešla Popelka. Na bílém koni Libuše Šafránková odjela do hereckého nebe

Autor: Jana Černá

Libuše Šafránková | Foto: Národní filmový archiv
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Do hereckého nebe dnes odešla Libuše Šafránková. O jejím skonu informovala CNN Prima News s odvoláním na jejího syna Josefa Abrháma mladšího. Do srdcí diváku se zapsala nejen jako Popelka. Její herecký talent nás provázel i ve filmech, seriálech a televizních inscenacích.

Manželka herce Josefa Abrháma oslavila před dvěma dny 68. narozeniny. Vynikající herecký talent ji dovolil ztvárnit bezpočet zajímavých a hodnotných rolí. S manželem si Libuška Šafránková zahrála například ve filmu Vrchní prchni nebo Svatební cesta do Jilji. Nejvíce si ji asi diváci oblíbili v pohádce Tří oříšky pro Popelku, které pravidelně o Vánocích reprízují s obrovským úspěchem nejen naše, ale také německy mluvící televize. V této pohádce se objevila po boku prince Pavla Trávníčka, Vladimíra Menšíka a dalších hereckých hvězd. Svůj talent uplatnila také ve filmu Obecná škola. Zatímco její manžel, Josef Abrhám ztvárnil lékaře a primáře již od prvních dílů Dietlovy Nemocnice na kraji města, Libuška Šafránková si zahrála až v jejím pokračování.

Na začátku tohoto týdne herečka ve Všeobecné fakultní nemocnici podstoupila operační zákrok, protože již delší dobu ji trápily dýchací obtíže i onkologický nález. Bohužel ve středu ráno svému onemocnění podlehla. Diváci i přátelé si ji budou navždy pamatovat jako křehkou, noblesní herečku, která byla za své výkony právem mnohokrát oceněna. Její cílevědomost, talent i nadání bylo nepřehlédnutelné. Libuška Šafránková s námi ale zůstane. Především o Vánocích, kdy opět jako Popelka vstoupí prostřednictvím televizní obrazovky do našich domovů. A to za hudby Karla Svobody a dnes již legendární písně Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, kterou nazpíval Karel Gott.

0