Každý dárek vyžaduje jiný balicí papír, mašli i majitele

Jana Černá

Staročeské Vánoce | Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přípravy na Vánoce, nakupování dárků je v plném proudu. Pokud si lámete hlavu s výběrem vhodného dárku, snažte se vžít do toho, komu je určen. To, co zaujme vás může druhý posléze vrátit nebo věnovat někomu jinému.

„Podle mě není vždy rozhodující cena, značka, ale vůbec fakt, že máme koho obdarovat,“ říká Alena Hájková z oblasti společenského vystupování. Už jen to, že zamýšlíme nad tím, co koupit, abychom udělali radost je moc milé. Na druhou stranu často vybíráme podle toho, co se líbí nám. Pokud neznáme do detailu vkus druhých, nevíme, jak mají zařízený byt, pak je vhodnější vybírat neutrálnější dárky. Abychom se trefili, můžeme nenápadně zjistit detailněji, co mají rádi.“ Každopádně například svíčkou, kvalitní lahví vína, něčeho ostřejšího, knihou, CD atd, nic nezkazíme. Na druhou stranu v rodině už víme, co by se hodilo pod stromeček, a tak s výběrem dárků jdeme víc na jistotu.

Foto: Pixabay

 

 

Každému dárku dodá na kráse vhodně vybraný dárkový papír. Důležitá je tvrdost papíru, aby se nám neprotrhl dřív než dárek dobalíme. Ty nejdražší balíme do luxusního papíru, barvy zlaté, stříbrné, nebo bílé s potiskem v kombinaci těchto dvou barev. Zabalený dárek převážeme mašlí a připojíme k němu jmenovku. Samolepící ve stejných barvách, visací například v barvě červené. Vánoční atmosféru umocňují na dárcích větvičky jedle, smrčku i malé šišky.

Foto: Pixabay

Neustále žijeme ve shonu, a to i těsně před štědrovečerní večeří. Z nervozity, kterou často kolem sebe šíříme pak nemají nic ani děti, ani další rodinní příslušníci. Naše děti v pozdějším věku předávají zvyky, zkušenosti dál. Není nic krásnějšího než dětství spojené s láskyplnými Vánocemi. Klidná atmosféra, láska, úcta a pokora nenahradí ani peníze, ani ten nejluxusnější dárek.

0