Jsou svátky. Je proto důležité vypadat i cítit se svátečně

Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Jsou tady. Vánoce, čas smíření, porozumění i úcty. Tento čas není jen o nakupování, ale především klidu, vstřícnosti, laskavosti a pokory. Dejme si pod stromeček především to, co nemůžeme nikde koupit. Lásku, setkání s rodinou, nejbližšími a poklidnou atmosféru. Tu nedokážou nahradit ani ty nejkrásnější a nejdražší dárky, nazdobený stromek a prostřený stůl.

Každý z nás má jiný vkus, jinak velký stromeček. Až ho budeme na Štědrý den zdobit stejně jako prostírat na sváteční tabuli, nezapomínejme na sebe. Oblékněte se do svátečního. Ke štědrovečernímu stolu se hodí i pěkný svetr. Ženám sluší halenka, mužům společenská košile.

Foto: Pixabay

Pantofle, tepláky a vytahaná trika nechte ve skříni,“ doporučuje Alena Hájková, poradkyně v oblasti společenského vystupování. To, jak se oblékáme u stolu vnímají i naše děti, které si přenáší tyto zvyky dál do života, do vlastní rodiny. Proto bychom je měli také hezky ustrojit. Přeci jen jsou svátky. Je proto důležité vypadat i cítit se svátečně.“ Ke Štědrému dni patří také koledy, které mají zajímavou a důležitou tradici. Stejně tak nezapomeňte na další zvyky, spojené s těmito svátky. Především si je ale užijte ve zdraví, klidu a pohodě.

Foto: Pixabay

Není důležité dodržovat přísně dress-code, stolování, ale užít si svátky v klidu a harmonii. „Zas jedenkrát v roce je sváteční den…“ Krásné Vánoce!

0