Dress code na Velké pardubické podle Beaty Rajské

Jana Černá

Módní přehlídka Beata Rajská | Foto: Jaroslav Hauer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Historie Velké pardubické se píše již od roku 1874 a právem jsou tyto prestižní dostihy považovány za vrchol dostihové sezóny.  Letos se uskuteční 8. října a dostih bude dlouhý 6900 metrů. Pokud se chystáte na tuto společenskou událost, nechte se inspirovat Beatou Rajskou.

Protože, jak známo, nejde jen o sportovní událost, ale o akci veskrze kulturní a společenskou, otázkou mnoha hostů je oblečení. Co na sebe, aby byli diváci patřičně noblesní? Jsou nutné klobouky a fascinátory, jaké šaty, boty…Úkolem módní návrhářky Beaty Rajské bylo prostřednictvím módní přehlídky inspirovat módou k tak nevšední události, jakou Velká pardubická bezesporu je.

Módní přehlídka Beaty Rajské | Foto: Jaroslav Hauer

Módní přehlídka se konala na méstě, které zosobňuje lesk a slávu proslulých dostihů, prostor, který je výjimečný a má za sebou významnou historii. Zvolili tedy Café Mozart na Staroměstském náměstí, kavárnu, ze které je přímý výhled na Orloj. Modely Beaty Rajské se vyjímaly jak pod Orlojem, tak i v prostorách kavárny a přihlížející, mezi nimiž byli například Iva Kubelková s manželem Georgem Jiraskem a dcerou Karolínou, Kristina Kloubková s manželem Václavem Kunešem,  Kateřina Bláhová, Iva Frulingová, ale i Vojtěch Vodochodský, byli doslova nadšeni. Zatímco dámy už si v duchu vybíraly, který model na dostihy obléknou, pánům učarovaly klobouky a fascinátory z díly Jolany Kotábové. Výjimečnou atmosféru módní přehlídky a společenského setkání podtrhla také degustace Bohemia Sekt a naprosto skvělý raut Café Mozart jako i samotné prostředí kavárny.

0