Amarylka. Květina, která vás nadchne krásou i nenáročností

Autor: Jana Černá

Amarylka | Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Tato nádherná květina, která vám rozzáří pokoj právě v těchto pochmurných dnech. Ručně vyráběné cibulky pokryté voskem nevyžadují žádnou péči. Užívejte si krásy hvězdníků naplno.

Originální a ručně vyráběné cibulky jsou zabalené v zavoskonavém dekorativním obalu. Vybírat můžete z mnoha různých barev. A to jak vosku, tak květů samotných. Podle vlastních představ ji můžete dekorovat například s mechem i šípky. Pokud chcete nechat vyniknout jenom  její krásné květy, pak ji nechte samostatně ve skleněné váze. V čase adventu ji můžete například nanaranžovat mezi chvojí, vánoční kouličky nebo ji obléci do pleteného mikulášského pytle. Krásně se bude vyjímat i na vánočně prostřeném stole.

Amarylka | Foto: Alena Šulcová

Tato krásná jihoamerická květina v tomto voskovém obalu nepotřebuje ani zálivku, ani žádnou půdu. Všechny potřebné živiny má již zabalené v sobě uvnitř. Pokud ji umístíte na světlé místo, kde nebude průvan, měla by vám asi za tři týdny vykvést. Je tedy na vašem načasování, kdy chcete, aby vám tyto nádherné květy ozdobily váš interiér. Některé zavoskované cibulky mají ve spodní části drátěnný podstavec, na který květinu jednoduše postavíte a budete se jen dívat, jak vám den za dnem dorůstá do krásy.

0