Užívejte si balení dárků. Zanechte v něm osobní otisk

Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přichází čas balení dárků. Říká se, že prodává obal a vkusné zabalení dárků je rukopisem darujícího i signálem, jak si vážíme obdarovaného. Důležitější ale je, jesli je dárek uvnitř věnovaný s láskou, udělá radost a splní svůj účel. Se zabalením dárků nespěchejte a ani se tím netrapte. Vkládáte do toho kus sami sebe. Vámi zabalený dárek může mít svůj vlastní rukopis stejně, jako spisovatel nebo skladatel, kde už po pár řádcích nebo taktech poznáte, o koho se jedná. Vyzkoušet můžete i následující tipy:

Ke každému dárku přidejte visačku | Foto: Pixabay

 

Balící služba

Nechte si dárek zabalit od prodavačky nebo v balící službě profesionálně. Ušetří vám to čas i nervy.

Krabice a krabičky

Do nich můžete dát cokoliv. Krabice jsou vhodné na neforemní a někdy neoblíbené měkké dárky. Koupit můžete barevné nebo s vánočním potiskem. Stačí převázat krásnou stuhou, nalepit mašli a ze stran přelepit. Přidejte visačku se jménem a úhledný dárek máte hned hotový. Některé dárky jsou již uloženy v krabičkách. Ty můžete dát do dárkové tašky. Nahoře ji přelepte, aby do ní nebylo vidět.

Vlastní tvorba

I když nejste nejzručnější, nebojte se zabalit dárek sami. Kupte si tvrdší balící papír, netrhá se a lépe se s ním pracuje. I tady můžete využít krabici. Papír lépe drží tvar. Nakonec jej převažte stuhou, nalepte na ni mašli. Použít můžete isolepu nebo předem vytištěné čtverečky, do kterých můžete napsat jméno obdarovaného. Ke každému dárku přidejte visačku, snítku jmelí nebo větvičku.

Vánoční grog | Foto: Pixabay

 

Jedinečná atmosféra

Když už jste si dali práci s koupení dárku, udělejte si při jeho balení příjemnou vánoční atmosféru. Pustě si koledy, uvařte grog, svařák nebo zapalte svíčku. Ať už to dopadne jakkoliv, důležité je, že je váš dárek věnován z lásky, úcty a radosti. Pokud nechcete, aby vám je vaše ratolesti našly ve skříních a jiných úkrytech, balte je průběžně. Užívejte si nejen předání dárků, ale i přijímání ve svátečnosti.

0