Telka slaví 70. Na výstavě nechybí Pat a Mat, Broučci ani Vašík z Polepšovny

Jan Čížek

Výstava Telka 70 | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Den otevřených dveří i nová výstava. Tak slaví Česká televize sedmdesáté narozeniny. Expozice připomíná nejoblíbenější pořady. Návštěvníci můžou zavzpomínat na Studio kamarád, Makovou panenku, Vílu Amálku, a to od středy 3. května v Galerii ČT na Kavčích horách.

Expozice věnovaná Vašíkovi | Foto: Alena Šulcová

Nahlédnout do zákulisí televizního světa umožní tato výstava, která je podle slov organizátorů naučná, ale i zábavná. Už samotný vstup je velmi netradiční. Na výstavu se vstupuje 0, která pokračuje tunelem, za kterým si už můžete zavzpomínat na vaše oblíbené pořady. Najdete tady i symbolickou horolezeckou stěnu, po které nešplhá nikdo jiný než nezapomenutelný Vašík z legendárního filmu Jak dostat tatínka do polepšovny.

Karel Gott v muzikálu Kdyby tisíc klarinetů | Foto: Alena Šulcová

„Samotným unikátem je přehlídka originálních loutek,“ říká generální ředitel Petr Dvořák.  Trojrozměrná dekorace připomíná Broučky, Pata a Mata nebo Jáju a Páju. Na konci výstavy se na návštěvníky usmívá z plakátové stěny Karel Gott z filmu Kdyby tisíc klarinetů. Zajímavostí jsou i první telvizory a kamery, na které se tehdy natáčelo.

 

0