Delta Air Lines znovu létá z Prahy do New Yorku

Klára Divíšková

Foto: Letiště Praha
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Společnost Delta Air Lines po zimní přestávce zahájila provoz své pravidelné linky z Prahy do New Yorku, kam bude létat každý den až do 6. října. Lety na Mezinárodní letiště Johna F. Kennedyho budou obsluhovat letadla Boeing 767-300ER s kapacitou pro 217 cestujících, přičemž 181 sedadel je umístěno v ekonomické třídě a 36 sedadel v business třídě. Delta Air Lines létá z Prahy do americké metropole pravidelně již od 19. června 2009, linka nebyla v provozu pouze v letech 2020 a 2021 vlivem pandemie Covid-19.

„Těší mě, že společnost Delta Air Lines nabízí již 15 let přímé spojení z Prahy do New Yorku. Americký dopravce za dobu svého provozu v Praze uskutečnil již 5900 letů a přepravil 1 119 000 cestujících. Spojené státy pro nás představují velmi důležitý trh, na kterém jsme v loňském roce včetně navazujících letů odbavili přes půl milionu cestujících. V prvním čtvrtletí letošního roku jsme v tomto segmentu navíc zaznamenali růst o 17 procent, věříme tedy, že i Delta Air Lines navýší kapacitu a prodlouží provoz,” uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.„Těší mě, že společnost Delta Air Lines nabízí již 15 let přímé spojení z Prahy do New Yorku. Americký dopravce za dobu svého provozu v Praze uskutečnil již 5900 letů a přepravil 1 119 000 cestujících. Spojené státy pro nás představují velmi důležitý trh, na kterém jsme v loňském roce včetně navazujících letů odbavili přes půl milionu cestujících. V prvním čtvrtletí letošního roku jsme v tomto segmentu navíc zaznamenali růst o 17 procent, věříme tedy, že i Delta Air Lines navýší kapacitu a prodlouží provoz,” uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

„Těší mě, že společnost Delta Air Lines nabízí již 15 let přímé spojení z Prahy do New Yorku. Americký dopravce za dobu svého provozu v Praze uskutečnil již 5900 letů a přepravil 1 119 000 cestujících. Spojené státy pro nás představují velmi důležitý trh, na kterém jsme v loňském roce včetně navazujících letů odbavili přes půl milionu cestujících. V prvním čtvrtletí letošního roku jsme v tomto segmentu navíc zaznamenali růst o 17 procent, věříme tedy, že i Delta Air Lines navýší kapacitu a prodlouží provoz,” uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

0