Svede neodolatelný Ondřej Vetchý Prezidentku?

Jana Šafářová

Prezidentka | Foto: Zuzana Panksá
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Na plátnech kin se již brzy objeví Aňa Geislerová v romantické komedii Prezidentka, a jak už žánr napovídá, místo politických témat se budou řešit hlavně vztahy a láska. Osud jí totiž do cesty přivede Ondřeje Vetchého. Najdou k sobě ti dva cestu?

 

Jde k sobě nejvyšší funkce ve službách státu náročná na čas i protokol, a poetické zaměstnání umělce, jakým sochař Petr v podání právě Ondřeje Vetchého je? To je jedna z otázek, na kterou bude Prezidentka hledat odpovědi. „Ondra hraje perfektně vždycky, ale tady ho velmi oslovil příběh. Je to vlastně druhá hlavní postava filmu. Hraje člověka, který se s Aňou náhodou setká a přeroste to ve vztah, který řeší,“ prozradil režisér a autor scénáře Prezidentky Rudolf Havlík.

  

A o čem fil Prezidentka pojednává? Kateřina Čechová (Aňa Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí hodně snažit, aby si vybojovala právo na lásku, které jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě.  

 

Pro Aňu Geislerovou je spolupráce s Ondřejem Vetchým pokaždé velice příjemným zážitkem, znají se natolik dlouho a dobře, že trávení společného času na natáčení snad ani nelze považovat za práci. „Máme se spolu opravdu rádi, je to takové přátelství, řekla bych – mezi náma klukama. Můj táta mi vždycky říkal, že jsem ze všech jeho dcer jeho nejoblíbenější syn, a s Ondrou to máme  právě takhle. Jsme kámoši. Cítím to tak. Můžeme spolu jít na pivo, ráda ho podpořím na fotbale, i když mu vůbec nerozumím, baví mě to,“ směje se Aňa.  „Jsou oba hrozně roztomilí, jak Aňa, tak Ondra. Je pěkné je pozorovat, jak je to pořád stejné, se i v tomhle věku scénář zamilování a lásky opakuje, a je jedno, jestli je člověku patnáct, třicet nebo šedesát,“ dodává další z hereckých protagonistů snímku Oskar Hes.

 

Snímek Prezidentka  bude do kin uveden 23. června.

0