Skvělé steaky i sportovní vyžití. Areál navštívil i Karel Gott

Alka Hájková

Relaxační resort | Foto: Botanika
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přemýšlíte kam výlet, jak a kde si odpočinout? Jen pár kilometrů za Prahou na vás čeká příjemný areál, kde si všestranně zasportujete i skvěle najíte. Pro děti jsou tu k vidění v menší zoologické zahradě zvířátka. Areál podporuje golfovým turnajem také Nadační fond Slunce pro všechny.

Jadran Šetlík s Karlem Gottem a dcerou | Foto: Botanika

Kousek od Prahy lidé najdou velmi hezký, všestranný relaxační areál. Co vše tady na návštěvníky čeká?

Samozřejmě restauraci se skvělou českou a mezinárodní kuchyní. Jako specialitu nabízíme stařené maso, které po určité době změkne, takže je lahodnější než jakékoliv jiné, ze kterého se dělají steaky. Na sportovce tady čeká dvanáctijamkové golfové hřiště. Součástí areálu jsou tři hotely, kde se můžou návštěvníci ubytovat v luxusních, ale i jednodušších pokojích. Jsou vytížené především v čase školení a různých společenských akcích, které na Botanice probíhají.

Probíhají u vás i zajímavé společenské akce?

Jedna z restaurací, která je obklopena rybníčkem, je možné posedět i na terase. Působí romanticky, takže je pro svatby, které tady pořádáme jak stvořená. Další prostor, který láká na romantiku jsou lázně, ve kterých je vířivka. V naší multifunkční hale se konají různé koncerty, velké společenské párty i plesy. Pořádáme tady benefiční golfového turnaje, a to podporu Nadačního fondu Slunce pro všechny. Navštívila ho řada významných osobností. Před lety tady při této příležitosti probíhala například výstava obrazů Karla Gotta.

Vrací se lidé ke sportu?

Ano a rádi. Návštěvníci k nám jezdí i na otočku zahrát si golf, petanque, badminton, tenis nebo nohejbal. Kolem areálu vede cyklostezka, takže i cyklisté si tady můžou vyjet do Křivoklátských lesů. Dokonce sem někteří přijedou z Prahy na kole. Děti si tady zamilovaly koně, kozy, ovečky, slepičky, kachny, které si ti nejmenší můžou prohlédnout.  Především pro ty městské děti je to zážitek spojený s pohybem i pobytem na čerstvém vzduchu.

1