S Františkem Janečkem jsme měli společné plány, říká operní diva Andrea Kalivodová

Jan Čížek

Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Velkolepou oslavu narozenin Františka Janečka si nenechala ujít téměř žádná VIP osobnost, která spolupracuje s oslavencem. Konala se jako vždy ve velkém stylu, jen s jednou výjimkou. Tentokráte na ní zazpívali zpěváci, kterým boss českého šoubyznysu změnil téměř celý profesní život. Michal David, Marián Vojtko, Natálie Grossová, Karel Vágner a Monika Absolonová. Na této společenské události nechyběla ani operní pěvkyně Andrea Kalivodová.

Andrea Kalivodová na oslavě narozenin Františka Janečka | Foto: Jaroslav Hauer

„S Františkem Janečkem se máme rádi,“ říká pro VIPosobnosti Andrea Kalivodová. „Vzájemně se respektujeme, já na doktorovi obdivuji jeho mužnou sílu, rozhodnost, pevnost, ale také schopnost jít do projektu, který je monumentální. Obhájit jej není vůbec jednoduché. Je to výborný producent, manager, ale i obchodník.“

Právě získání práv a dalších složitých úkonů, které s možností produkce díla v Česku souvisí není jednoduché. Stejně tak najít pro jednotlivé role vhodné umělce. A to vše se Janečkovi daří. Například Fantom opery mluví za vše. „Jsem ráda, že Marián Vojtko a Natálka Grossová zazpívali právě árii z tohoto muzikálu na narozeninové oslavě,“ říká producentka večera Alka Hájková. „Pan Janeček byl dojatý. Udělal toho pro šoubyznys i lidi, co se v něm pohybují opravdu hodně.“

Marián Vojtko a Natálie Grossová | Foto: Jaroslav Hauer

„V roce 2013 mě František Janeček oslovil ohledně spolupráce na opeře Nabucco od Verdiho. Bohužel pak z tohoto projektu sešlo, což mě mrzelo. Energii pak vložil do Fantoma opery,“ pokračuje operní diva, kterou čeká nabytá podzimní sezóna. Ve Státní opeře Praha se objeví v hlavní roli opery Le Grand Macabre z pera maďarského skladatele Györge Ligetiho. Jedná se o avantgardní dílo, mimořádně bizarní apokalyptickou vizí zániku groteskně šíleného světa, v němž se to hemží postavami s výmluvnými jmény jako Nekrocar, Piet zvaný Bečka nebo Princ Go-Go.

 

„V této roli mě nemůže nikdo srovnávat, protože se vymyká běžnému repertoáru,“ dodává Andrea Kalivodová, která září pozitivní energií, entusiasmem, protože se podle svých slov cítí v životě šťastně a spokojeně.

Narozeninový dort pro bosse šoubyznysu | Foto: Jaroslav Hauer

Pracovitost Františka Janečka potvrzuje i fakt, že v únoru příštího roku představí v divadle GoJa muzikál Bídníky v jiné verzi než kterou známe doposud.

0