Režisér úspěšného filmu Gump není jen milovník psů

Jan Čížek

Gump | Foto: Bioscop
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Čtyřnohá stvoření jsou nejlepším přítelem člověka, tedy v případě, že se k nim chová laskavě, vstřícně i s pochopením. Dojemný příběh opuštěného psa Gumpa a jeho kamarádů, se kterými zacházeli jejich majitelé nelidsky, měl v kinech velký úspěch. Proto se režisér F.A.Brabec rozhodl natočit o tomto milém stvoření další díl. Do děje se tak opět vrací ajťák Oříšek alias Richard Krajčo. Režisér ale není jen milovníkem psů, ale také koček.

režisér F.A.Brabec | Foto: Bioscop

Ve svém statku, který si sám zrekonstruoval jich chová několik. „Ano, před dvěmi lety jsem u pana režiséra byla na návštěvě,“ říká producentka Alka Hájková. „Povídali jsme si spolu na venkovní terase právě o úspěšném filmu Gump. Během našeho povídání na mě vykouklo takové roztomilé tříbarevné kotě. V tu chvíli jsem se do něj zamilovala. Pan režisér mi ho velmi ochotně na konci mé návštěvy věnoval. Ustlal mu v krabičce, abychom v pořádku dorazili domů. Dostal od něj jméno Chagall. Prý i proto, že jeho žena miluje umění, malířství. U nás doma ně něj čekaly další dvě kočičí kamarádky. Chagall se skamarádila také s pejskem Sunny, kterého jsem našla před deseti lety v příkopu…“

Kotě Chagall | Foto: Alena Šulcová

Nakonec i dalším díle se objeví nejen Gumpovi kamarádi, ale také kočičky. Do koho se Gump zamiluje, jak bude pokračovat jeho osud se dozvíme příští rok na jaře. Diváci se také mohou těšit i na herce z původního obsazení – Bolka Polívku, Evu Holubovou, Ivanu Chýlkovou, Karla Rodena, Zbygniewa Czendlika či influencerku Annu Šulcovou. Hlas Gumpa opět uslyšíme v podání herce Ivana Trojana, který opět namluví i audioknihu. V listopadu potom vyjde knižní podoba nového Gumpova příběhu.

0