Petr Malásek zavzpomínal na své kolegy: Co tu nejsou, jde to s řemeslem z kopce

Alka Hájková

Petr Malásek | Foto: se souhlasem TV Prima
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Klavírista, který doprovázel Hanu Hegerovou, Martu Kubišovou, ale i Lucii Bílou, jde úspěšně ve šlépějích svého otce Jiřího. Na klavír hraje od pěti let, vystudoval AMU a na pražské konzervatoři působil jako pedagog. Věnuje se především skladbě, komponuje scénickou hudbu pro film i divadlo. „Právě jsem dokončil hudbu k nové televizní minisérii Poslední oběť,“ říká pro VIPosobnosti.cz skladatel, který je podepsán například pod oblíbenou pohádkou Z pekla štěstí.

Petr Malásek zavzpomínal i na svého kolegu, pianistu Rudolfa Rokla. „Měli jsme štěstí, že jsme vyrůstali v časech, kdy nejen v šoubyznysu byly opravdové osobnosti. Podle mě byl Rudolf naprosto nedoceněným pianistou. Od té doby, co tady není Karel Gott to jde s tímto řemeslem z kopce,“ povzdychl si Malásek, který přišel do butiku podpořit svoji ženu, která zde představovala novou kolekci kabelek. „Na umělcích bylo vidět, že se své práci věnují poctivě, baví je rozdávat radost. Už Hana Hegerová říkala, že když ji neděláte s přesvědčením, publikum to vycítí a nepřijme vás.“ 

Karel Gott a Rudolf Rokl | Foto: se souhlasem České televize

Slavný klavírista Jiří Malásek natočil s karlem Gottem nádhernou skladbu Alžbětínská serenáda.  Jeho syn Petr byl v roce 2003 byl nominován na filmovou cenu Český lev, a to v kategorii Nejlepší hudba. Podle svých slov má před sebou několik zajímavých projektů. „Teď jsem začal komponovat hudbu k filmu o potápěčích,“ dodal skladatel a pianista.

0