Otevírají se památky i výstavy. Navštivte Daliborku i kvetoucí zahrady

Autor: Jan Čížek

Pražský hrad, salonek | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Galerie, památky i muzea se otevírají od 3. května. Za přísných hygienických podmínek tak začíná turistická sezóna. Své návštěvníky vyhlíží i Pražský hrad, který nabízí dvě výstavy i Daliborku ve Zlaté uličce.

Pražský hrad otevírá zajímavý okruh i dvě výstavy. Do jeho prostranství bude možné vstupovat každý den o 6 do 22 hodin. Zahrady a horní část Jeleního příkopu jsou již od dubna otevřeny denně od 10 do 18 hodin. Vstupy do areálu budou kompletně obnoveny přes Prašný most, U Belvedéru, Horním Jelením příkopem, přes IV. nádvoří, I. nádvoří a Opyš.

Pražský hrad, obrazy | Foto: Alena Šulcová

Návštěvníkům bude k dispozici infocentrum a prodejna vstupenek na III. nádvoří. Prohlídkový okruh bude zahrnovat nejkrásnější místa. Katedrálu sv. Víta, na III. nádvoří Starý královský palác, ale také Baziliku sv. Jiří a Zlatou uličku s věží Daliborkou. Bude možné zavítat i také do Velké jižní věže katedrály sv. Víta.

Na Pražském hradě se otevřou brány dvou výstav. V Jízdárně se koná výstava Comenius zaměřená na Jana Ámose Komenského. K vidění budou originální rukopisy i šestimetrový obraz Alfonse Muchy, který je součásti Slovanské epopeje. Další výstava s názvem „Grafika roku 2020“ je k dispozici v Císařské konírně. Pro přehlednost budou před každým z navštěvovaných objektů viditelné maximální počty návštěvníků. Také jsou připravena opatření, která umožní respektovat platná hygienická opatření omezující počet návštěvníků v objektech.

 

0