Ochutnejte vánoční cukroví, které si oblíbil už v dobách Rakouska-Uherska František Josef

Jana Černá

Vánoční cukroví | Foto: Saint Tropéz
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přípravy na Vánoce jsou již v plném proudu. K nim patří neodmyslitelně cukroví, ale také sváteční dorty. Některé hospodyňky si jej vyrobí sami doma, jiní si je opět rádi objednají. Zárukou kvality je ruční práce, kvalitní suroviny a výjimečná chuť. V luxusním balení je vhodné také jako milý dárek.

Vánoční cukroví | Foto: Saint Tropez

„Nejoblíbenějšími jsou naše stálice Trois chocolat nebo-li tři čokolády, které tvoří tři vrstvy čokoládového moussy, bílá, mléčná a hořká. Velmi oblíbený je také klasický větrník, který připravujeme dle více, jak 80 let starého receptu dědečka mého kolegy,“ říká spolumajitel luxusní cukrárny na Malé Straně. „Objednávky přijímáme až do 10. prosince a zákazníci si je u nás můžou vyzvednout dle domluvy. Máme celkem dvanáct druhů. Nejoblíbenější jsou Išlská kolečka s rybízovou marmeládou. Toto cukroví si oblíbil už v dobách Rakouska-Uherska František Josef a doteď je žádané i u nás. Průměrně si zákazníci objednávají 2-3 kg,“ dodává Lukáš Otys.

Dort ve tvaru knihy | Foto: Jaroslav Hauer

Na vánoční stůl ale patří také různé dorty. „My jsme měli teď krásnou příležitost vyrobit několik dortů na prestižní společenské akce. Bylo mi ctí, že naší cukrárně dala produkční a spisovatelka paní Hájková důvěru a mohli jsme přispět k významné události. Napsala totiž knihu o našem velikánovi Karlu Gottovi a my jsme měli tu čest vyrobit dort na tuto velmi prestižní akci. Další osobností byl pan Jan Čenský, kterému jsme k 60. narozeninám vyrobili dort z marcipánu. V červnu to byl další dort ke křtu knihy PRAHA-DILLÍ, život mezi dvěma světy.  Snažíme se držet laťku našich cukrářských výrobků co nejvýše. Možnost prezentovat se na takto důležitých společenských událostech je pro nás velkým oceněním,“ dodává majitel cukrárny.

Luxusní dort ve tvaru knihy | Foto: Jaroslav Hauer

Dorty si zákazníci můžou objednat podle vlastních představ. K oblíbeným patří právě fotografie portrétu na jedlém papíru a v tomto čase také s vánoční tématikou. Cena dortu se odvíjí podle náročnosti výroby. Za cukroví letos klienti zaplatí od 1.000,- až po 1.500,- za kilo.

0