Nadělte si básně a nechte se o Vánocích unášet na křídlech andělů

Alka Hájková

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Vánoce máme spojené s rozjímáním, klidem i láskou. Ne všichni ale zažívají v tomto čase pocity štěstí, souznění a porozumění. Pro mnohé z nás jsou andělé v tomto čase důležitou součástí našich životů. Pomáhají nám v těžších chvílích života překonávat bolest a najít správný směr, smysl života. A právě tomuto tématu se ve svých básních věnuje autorka Melisa Ehrlichová.

Kniha Pod křídli andělů je sbírkou básní Melisy Ehrlichové. Odráží autorčin pohled na život, je plná poetiky, bolesti, vášně i pohledu na mezilidské vztahy. Sbírka vede čtenáře k zamyšlení nad vlastní životní cestou, k poznání sebe sama a poukazuje na skutečné hodnoty nacházející se všude kolem nás.

KnihaPod křídli andělů | Foto: Česká citadela

Také kniha Andělské básně jsou lyrickou výpovědí, vyjadřující vztah k romantickým vazbám, které však mnohdy nedojdou úplného citového naplnění. Vedle okouzlení se totiž do básní promítají i odrazy zármutku, intimních nedorozumění či obav a úzkosti.

Kniha Andělské básně | Foto: Česká citadela

 

Dva poslední pojmy jsou zde zároveň představeny i s atributy „zahanbení a slabosti“, jako neradostná součást mezilidských vztahů, kdy se bojíme o své blízké a odmítáme „otevřít další kapitolu svého života“. I přes tyto pochmurné akordy lze však v autorčiných verších rozeznat i „závan naděje“, s nímž lze překonat a odzbrojit strach a nalézt tak opravdový smysl života.

 

Udělejte si pod vánočním stromečkem radost a nadělte si knihy, kreré vás odvedou do světa mezilidských vztahů, romantiky, ale i naděje. Nechte se unášen na křídlech andělů.

Česká citadela

0