Na sjezdovku přímo z letadla! Už od prosince z Prahy na hory do tureckého Kayseri

Kateřina PAVLÍKOVÁ

Tureceké Kayseri | Foto: Čedok
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Prázdné sjezdovky bez front, skvělé podmínky pro zimní sporty na upravených trasách, ale také kvalitní služby hotelů i nízká cena, to jsou hlavní výhody nové lyžařské destinace, kterou mohou Češi během sezony prozkoumat. Cestovní kancelář Čedok představuje na českém trhu poprvé charterové lety na hory, konkrétně bude létat ve spolupráci se Smartwings už od 27. prosince 2023 do tureckého Kayseri. Cesta potrvá přímo z Prahy do oblasti Střední Anatolie přibližně dvě hodiny a dvacet minut, transfer z místního letiště do střediska Erciyes asi jen třicet minut. Díky přímým letům Boeingem 737 mohou turisté navštívit nejjednodušeji populární Kappadokii, která je proslavená zejména horkovzdušnými balony, nebo město Kayseri. Odlety plánuje Čedok každou středu během zimní sezony až do konce března, první turisté přiletí do Turecka oslavit start roku 2024.

Foto: Letiště Praha

Moderní horské lyžařské středisko Erciyes leží v nadmořské výšce od 2088 až 3360 metrů a pyšní se moderními lanovkami a vleky, které postavili odborníci se zkušenostmi z oblíbených alpských středisek. Lyžaři i milovníci snowboardů mohou využívat v rámci šestidenního skipasu dvě kabinové lanovky, 11 sedačkových lanovek a jeden vlak. Celá lokalita, kde jsou povinné lyžařské helmy, nabízí 102 kilometrů tratí, z toho 55 kilometrů upravených sjezdovek různé obtížnosti, tedy zájemci tady najdou modré, červené i černé sjezdovky. Díky své poloze jsou místní sněhové podmínky velmi dobré, využívají se také sněžná děla, která pomáhají se zasněžováním. Jedná se o oblast, která není tolik turisticky vytížená, proto si mohou návštěvníci vychutnat lyžování bez front. Hotely se nachází v blízkosti sjezdovek, kde je také možné využít různé možnosti občerstvení přes den, stejně jako oblíbené après-ski. I přes to, že Čedok umožňuje zdarma přepravit v letadle vlastní vybavení do naplnění kapacity, není to potřeba. Ve středisku a v každém hotelu je půjčovna kvalitního lyžařského vybavení za velmi příznivé ceny, pohybující se v přepočtu jen od 200 korun za set na den.

Hotel Kayseri | Foto: Čedok

 

Na místě, kde bude mít Čedok i svého českého delegáta, se mohou klienti ubytovat hned u sjezdovek ve čtyřhvězdičkových a pětihvězdičkových hotelích s polopenzí. Všechny hotely v nabídce navíc disponují saunami, bazény a wellness, které všichni ocení po sportovním vyžití. Při cestách na hory do Turecka musí cestující předložit cestovní pas, který má platnost alespoň šest měsíců po návratu. Do Kayseri mohou cestovat v zimě také turisté ze Slovenska, Čedok přidal variantu i s odletem na lince z Vídně.

Čedoki

0