Miluji chlapské role, Achilleas k nim určitě patří, říká Jan Kopečný

Alka Hájková

Jan Kopečný | Foto: Jan Hájek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Historický muzikál Trója chystá divadlo Broadway. Mocné a nedobytné město je opředena legendami, které jsou stále námětem pro různá ztvárnění. Producent Oldřich Lichtenberg vsadil na hvězdné obsazení. V roli Achillea se představí Jan Kopečný.

Muzikál Trója | Foto: Jan Hájek

Honzo, budeš účinkovat v krásném muzikálu Trója. Co to pro tebe znamená?

Troja je obrovský titul. Myslím si, že všichni kluci tak, jak si chtěli zahrát ve Třech mušketýrech, chtějí si zahrát v tomhle muzikálu. Jsou to chlapské role, která já mám úplně nejraději, protože jsou z historického prostředí. Líbí se lidem, takže se na to těším.

Jakou postavu v muzikálu ztvárníš?

Achillea, syna bohyně Thetis a krále Pélea. Takže jediné, co mě ‚zradí bude Achillova pata‘, ale jinak on byl samozřejmě velký bojovník, takže i my si na divadle užijeme bojů víc než dost.

 

A ty jsi také velký bojovník?

Troufám si říci, že asi ano. Mám rád, když život, situace nejsou úplně jednoduché, musím překonávat překážky, pak to má pro mě nějaký smysl.

Mluvil si tady o mužnosti. Nemáš dojem, že dnes tady právě chlapskost chybí?

Rozhodně ano. Snažím se toto ctít a pro mě to není o tom, že máme plné tělo testosteronu. Podle mě je to i o názorech, vyjadřování a samozřejmě chování k ženám.

Jak je role Achillea náročná ve srovnání se Třemi mušketýry?

Je to obdobné. V mušketýrech jsem hrál D‘ Artagnana, tedy hlavní roli. Ale jak už jsem říkal je to výzva, na kterou se už moc těším

1