Oldřich Lichtenberg: Trója nám uzavře divadlo

Alka Hájková

Judr. Oldrřich Lichtenberg | Foto: Jan Hájek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Na scénu divadla Broadway přichází muzikál Trója.  Aby mohl vzniknout takto náročný projekt, bylo zapotřebí najít ty nejlepší zpěváky, herce, ale také vyrobit kostýmy a rekvizity. Součástí silného dojmu je také hudba.

Muzikál Trója | Foto: Jan Hájek

Na tiskové konferenci v divadle Broadway představil Oldřich Lichtenberg tým, který na muzikálu pracuje. „Je to velmi náročný projekt. Je plný bojových scén, které je potřeba nazkoušet tak, jak se budou odehrávat. Proto jsme se rozhodli po Třech králích uzavřít divadlo a zkoušet až do 1. února, kdy proběhne premiéra tohoto muzikálu,“ říká producent divadla.

 

V těchto historických rolích se představí Josef Vojtek, Tomáš Trapl, Bohuš Matuš, ale také Jan Kopečný, představitel Achillea. „Troja je obrovský titul. Myslím si, že všichni kluci tak, jak si chtěli zahrát ve Třech mušketýrech, chtějí si zahrát v tomhle muzikálu,“ řekl pro VIPosobnosti.cz zpěvák.

Jan Kopečný | Foto: Jan Hájek

Trója. Na jednu stranu skutečné, na druhou bájné město na území dnešního Turecka v západní Malé Asii. Tvůrcům muzikálu dává obrovský prostor nejen pro lásku, intriky, ale pro svoji mocnost a nedobytnost možnost tvrdých střetů a bojů… Agamemnón využívá situace a chystá tažení pod záminkou Meneláovy urážky. Nedbá varování svého rádce, že Trója nikdy nebyla dobyta. Spoléhá na svou armádu a nezranitelného válečníka Achillea… Jak se podařilo tvůrcům ztvárnit tento příběh uvidí diváci na Broadway 1. února 2023.

 

 

0