Krutá prozření v Ulici. Jaké zemětřesení nastane u Luďka a Vandy?

Lucie Urbánková

Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Žádná postava černobílá, byť se tak může zpočátku jevit. To platí také u Luďka, který má své stinné i světlé stránky. Díky Vandě se hodně změnil, podle jeho blízkých k lepšímu. Teď se mu právě Vanda postará o obrovský šok, který hned tak nevydýchá…

Seriál Ulice | Foto se souhlasem TV NOVA

Málokterá postava ze seriálu Ulice vyvolala u diváků tolik rozporuplných reakcí jako Luděk Volák (Vasil Fridrich), Blančin (Linda Rybová) bývalý manžel. Fanoušci seriálu mu nejprve nemohli přijít na jméno. Dostat se jim do rukou v době, kdy dělal Blance peklo ze života, asi by se zdravou kůží nevyvázl. Ovšem ve chvíli, kdy se dal dohromady s Vandou (Kristýna Hrušínská), dcerou Jolany (Miluše Šplechtová), jež se stala před dvěma lety životní partnerkou Blančiny mámy Marie (Jitka Smutná), se to začalo měnit. Překvapivá a svým způsobem neskutečná dvojice začala diváky ohromně bavit.

Velký manipulátor Luděk najednou skákal, jak Vanda pískala, aniž by si to sám uvědomoval. Byl znovu zamilovaný a šťastný. Zhrzená Vanda se dočkala obrovské satisfakce, protože oproti Evženovi (Martin Finger), jenž dal přednost Blance, byl Luděk podle ní terno po všech stránkách. Během několika měsíců ho šikovně dostala k oltáři, jenže happyend se nekonal.

Naivní Vanda totiž začala pokoušet štěstí v kasinu, aby měla peníze na nádhernou svatbu podle svých představ. Pohádková výhra se bohužel nekonala, zato dluhy narostly do obřích rozměrů. Vanda byla nakonec ráda, že se jí podařilo před Luďkem vše ututlat a že ze svatby nesešlo. Z průšvihu ji znovu vytáhla máma, která za ni zaplatila první splátky lichváři a zároveň jí sehnala výborně placenou práci u známých v Rakousku. Vanda tam odjela pár dní po svatbě, aniž by kdokoliv tušil, jaká je pravda. S máminou pomocí totiž všem namluvila, že letí do Kanady kvůli znovu otevřenému dědickému řízení.

Seriál Ulice | Foto: se souhlasem TV NOVA

Jak šel čas a hromadily se problémy, o Vandině tajemství se dozvěděly i Marie a Amálie (Dana Syslová), manželka Mariina bráchy Vlastimila Peška (Rudolf Hrušínský). Trojlístek Jolana, Marie a Amálie pak vymýšlel kdeco, jen aby se podařilo Luďka udržet v klidu a domnění, že Vanda to v Kanadě zvládne sama a brzy se vrátí.

Po třech měsících neustálých slibů toho má Luděk ale již plné zuby. Tuší, že něco není v pořádku, začíná ho nahlodávat červík pochybností, co za Vandiným neustále se prodlužujícím pobytem v Kanadě doopravdy vězí. Odtud je to už jen krůček k pověstné poslední kapce a rozhodnutí, že tomu přijde na kloub stůj co stůj… Jak se rozhodne ožehavou situaci řešit? Jakou roli v tom sehraje Blanka? A co všechno nakonec vypluje na povrch? Tohle zemětřesení v životě i ve vztazích Luděk opravdu hned tak nevydýchá…

TV NOVA

21