DJ Patrik Rokl má cit pro muziku v genech

Alka Hájková

DJ Patrik Rokl | Foto: se souhlasem Patrik Rokl
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Opět se vrátily časy, kdy se rádi bavíme. Vyhledáváme muziku a tanec, který nám rozproudí krev v žilách. Na parket svými skvěle sestavenými skladbami, ale i průvodním slovem umí pozvat DJ Patrik Rokl.

„Žijeme v době, kdy se lidi chtějí bavit. V šedi dnů chodí za kulturou, zábavou, ale i na moje koncerty, za což jsem rád, “ řekl v pořadu Aktuality na Československé televizi v časech totality Karel Gott. Jeho slova jsou téměř identická se současnou dobou. Zpěváka doprovázel nejen na jeho koncertech klavírní virtuóz Rudolf Rokl. Jablko nespadlo daleko od stromu, protože pianistův syn paří také k milovníkům muziky, vyhledávaným DJ, který ví, jak lidi zvednout ze židlí.  A tak zatímco táta Patrika usedal za klavír, aby ve své vlastní úpravě bravurně zahrál například Griegův koncert A moll, jeho syn, slavný DJ stojí za mixážním pultem, aby také s neuvěřitelnou lehkostí a talentem bavil lidi.

DJ PatrikRokl | Foto: se souhlasem Patrik Rokl

 

 

Patrik Rokl, je zakladatelem rádia Zlatá Praha, které začalo vysílat ze studia na Václavském náměstí v roce 1993. Jen pro připomenutí. Za 9 let vysílání se Zlatá Praha stala legendou pro posluchače z Prahy a Středních Čech.  Slavný DJ působil také v Discolandu, ve kterém byla vyhlášená česká kuchyně. Jonákova manželka Ludvika v něm vařila vynikající svíčkovou. Na ní si pochutnala nejedna známá osobnost, o které v devadesátkách v tomto legendárním klubu nebyla nouze. A tak je nasnadě, že i Mistr, který do klubu zavítal, ochutnal skvělou svíčkovou paní Ludviky Jonákové a rád si poslechl směs disco skladeb Patrika Rokla.

Dnes se věnuje moderování sportovních a společenských akcí. Za mixážním pultem přesně ví, kdy to pořádně rozbalit. Na letní zahradní párty ve zbraslavské pivnici zavzpomínal právě na svého kmotra Karla Gotta písní Lady Carneval.  A protože o další skvělé hity nebyla nouze, Patrik Rokl zaplnil během pár minut všechna místa, kde se dalo tancovat.

Zkrátka opět žijeme v čase, kdy se chceme bavit a DJ párty jsou pro to jako stvořené.

2