Kočky nejsou hračky. Proč jsou pro nás důležitým společníkem?

Autor: Alena Hájková

Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Kočky nás provází již tisíciletí. Jsou nejen užitečnými lovci myší, ale také pečují o naše zdraví. Hravost koťat na nás působí vesele a nabíjí nás příjemnou energií. Kočky ukrývají tajemství, kterým nás léčí. Proč jsou skvělým životním parťákem?

Kočka je především osobnost. Přijde sama, kdy chce. Stejně tak odchází do klidu nebo na lov. Odměnou za naší lásku a péči o ní je její přitulení, mazlivost i spokojené předení. Kočky mají velmi dobrý sluch, proto poznají už z dálky naše kroky i motor auta, které se blíží k domovu, takže nás vítají stejně jako psi. Pamatujte, že autoritou je ona, nikoliv my. A tak je potřeba ji brát a přistupovat k ní. Trestat kočku za její přešlapy je špatně. K její výchově je stejně jako u dětí potřeba trpělivosti. Také té nás právě skvěle učí. Každá kočka potřebuje jiný přístup, neboť každá má odlišnou povahu a potřeby.

Čtyřnozí mazlíčci mají velmi dobré léčivé schopnosti. Vycítí, který orgán nás bolí, na něj si lehnou a „vytáhnou“ špatné energie. Uzdravuje nás i jejich jemné předení a vrnění. Tedy vibrace a frekvence, které působí blahodárně a uklidňují. Perfektně léčí stres, úzkost i samotu. Dříve než lidé vycítí nebezpečí, před kterým nás varuje neklidem a nervozitou. Dokonale se sžijí i s dalšími mazlíčky v rodině.

Spokojená a šťastná kočka je s námi ráda kdekoliv. V bytě i v domě. Vyžaduje však péči, lásku, čas i pozornost. Pořizovat kočku dětem na hraní a pak ji vyhodit je kruté nejen pro ni, ale také pro dítě, které si nese do života stres i nezodpovědnost.

Koťata i kočky vám vaši lásku a péči mnohonásobně vrátí. Je skvělým životním parťákem. Chovat se ke zvířatům obecně špatně vypovídá o naší psychice, nedůvěřivosti i strachu. Kočky toto chování vycítí a drží se stranou nebo jsou agresivní. Stejně jako děti a dospělí. Proto nejsou kočky jen pouhou hračkou, ale živým tvorem, který si zaslouží naši péči. Pokud jí nemůžeme této šelmě dát, raději si ji nepořizujme. Je to závazek i na dvacet let.

0