Jak se stát sebevědomou ženou? Zeptali jsme se odborníků na krásu

Jana Černá

Foto:Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Vypadat přitažlivě, působit charismaticky a být obdivovaná. Být takto vnímaná je přání mnoha žen. Již William Shakespeare řekl: „Vnější krása je o to cennější, oč více skrývá vnitřní krásy“. Jak toho dosáhnout jsme se zeptali na křtu knihy PRAHA-DILLÍ , život mezi dvěma světy, plastického chirurga Jana Měšťáka a vizážisty, kadeřníka Lukáše Kropáčka. Oba mají bohaté zkušenosti ze společnosti, ale také svých praxí. A co je nakonec nejdůležitější?

doc. Jan Měšťák s Jadranem Šetlíkem a Alkou Hájkvou na krřtu knihy Praha -DILLÍ | Foto: František Jirásek

 

Jan Měšťák patří kl lékařům, kteří umí pohladit dušit. Na své klienty působí léčivou silou, která spočívá nejen v jeho odbornost, ale i slovech. „Každý muž či žena má trochu jiný pohled na to, co je krásné či nikoli. Stejně tak je tomu u mě. Obvykle se řídím vlastní tak trochu filosofií a sice „Na člověku hledej to dobré, to špatné má každý z nás.“ říká pro VIPosobosti.cz plastický chirurg. Podle jeho slov ženy nevědí, že jsou krásné, třeba jim to ani žádný muž neřekne, ale na každé ženě je něco hezkého. „Korekce, plastická operace žene zvedne sebevědomí, během konzultací ji ale nedoporučuji všem. Většinou vůbec nejsou potřeba. Ten problém bývá často ukryt uvnitř. V duši.“ O docentu Měšťákovi je známo, že ženy z jeho ordinaci odchází spokojenější, sebejistější, protože patří k lidém, lékařům, který si dokáže najít čas na milé slovo, povzbuzení, které právě mnohým ženám chybí.

 

Bohuš Matuš, Jan Háje, Lukáš Kropáček na křtu knihy PRAHA – DILLÍ € Foto: František Jirásek

Aby byla žena spokojená, je zapotřebí kromě vnitřní krásy také ta vnější. „Každá žena je originální, krásná,“ říká VIPosobnosti.cz stylista a kadeřník Lukáš Kropáček. „Pokud se žena, která si o sobě myslí, že není dostatečně hezká s důvěrou vloží do rukou profesionálů, kadeřníků, vizážistů, může se po určité proměně cítit sebevědomě i půvabně. Poté už je jen na ženě, jestli se bude dál chtíti o sebe pravidelně starat, najde si chvilku, aby ze sebe měla příjemný pocit a řekla si i sama pro sebe před zrcadlem, že je krásná a sluší jí to,“ vysvětluje vizážista. A tak je zapořebí udělat vše pro náš příjemný pocit. Nejdůležitější je to, jak se cítíme my, podle toho nás budou vnímat i ostatní.

0