Fotbalový trenér nečekaně oživil společenskou událost

Jan Čížek

Alka Hájková, František Straka | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

V indické restauraci se konal neobyčejný křest knihy Praha-DILLÍ, život mezi děma světy. Autorka v knize vypráví svůj neobyčejný příběh, ve kterém popisuje, co vše stálo za její adopcí, zda a nakolik se Alce podařilo sžít s novou rodinou, jaký odkaz jí tu její rodiče zanechali, jakou roli sehrálo v jejím životě zázemí. Na akci dorazily známé osobnosti, došlo i na milé překvapení.

Kmotři knihy PRAHA-DILLÍ, život mezi dvěma světy | Foto: František Jirásek

Jedním z kmotrů byl moderátor Karel Voříšek: „Indii jsem navštívil před několika lety. Byl jsem na jihu, kde jsem procestoval ayurvédské vesničky a další zajímavá místa, kterých je v Indii bezpočet. Je to úžasná země, do které se budu rád vracet,“ sdělil moderátor. Jana Adamcová, která také velmi ráda cestuje prozradila, že tuto zemi ještě nenavštívila. „Už několikrát jsem chtěla do Indie odletět. Určitě se nejen moje kamarádka Alka, ale také kniha stane tou pravou inspirací pro to, abych tuto už co nejdříve zemi navštívila.“

Bohuš Matuš s kolegou Františkem Čermákem a Alkou Hájkovou | Foto: František Jirásek

Další kmotr Jan Hájek, který společně s Alkou Indii navštívil řekl, že ji opět navštíví velmi rád, protože mu učarovala. V Indian Jewel byl také odhalen portrét autorky, kterým není nikdo jiný než Jadran Šetlík. Alka Hájková se tak zařadila mezi Karla Gotta, Ivanu Trump, Tomáše Baťu a další osobnosti, které fotograf zvěčnil. Během odhalování obrazu zpříjemnil atmosféru zpěvák Bohuš Matuš a František Čermák. Oba sklidili velký aplaus. „Už teď chystám svůj narozeninový koncert, který proběhne 17. srpna na zámku Štěnovice,“ říká Bohuš Matuš, kterého právě tady čeká jubilejní narozeninová oslava.

Při rozkrájení dortu nechyběl ani doc. Jan Měšťák |Foto: František Jirásek

Kniha byla pokřtěna netradičně. Posypána růžemi a přípitkem mango lassii ji osobnosti poslaly slavnostně do světa. Poté byl slavnostně rozkrájen dort ve tvaru knihy. Na křtu knihy nechyběl ani plastický chirurg Jan Měšťák, cévní chirurg Karel Bártik. Na oslavě nechyběl ani designér světového formátu Lukáš Jabůrek. Jeho sklářská díla obdivuje celý svět. Společenskou událost nečekaně oživila další osobnost, fotbalový král, dnes již trenér František Straka. „Indii miluju. Byl jsem tam několikrát a věřím, že ji navštívím pracovně zase brzy,“ vyznal se ke vztahu k této zemi Straka.

A o čem vypráví kniha? Do rodné Indie se Alka již jako dospělá po mnoha letech vrací. Jak na ní zapůsobila, jaké dojmy a zážitky si odtud odváží? „Odlétala jsem s rozpaky a otázkou, co všechno mě v Indii vlastně čeká. Poznatky a pocity z pobytu však byly nakonec mnohem silnější, než jsem si vůbec dokázala představit. Jsou věci, hodnoty, které cítí lidé na celém světě podobně. Patří k nim zdraví, láska, štěstí,“ vypráví Alka.

1