Iveta. Která osobnost v seriálu nejvíce rozčílila fanoušky?

Jana Černá

Iveta Bartošová se synem Arturem | Foto: se souhlasem TV NOVA
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Nova představila druhou minisérii o Ivetě Bartošové. Zpěvačce se sametovým hlasem se tak mělo dostat pocty. Ne všichni tento krok tvůrců přijali s nadšením. Novou miniserií tak můžou diváci shlédnout 5. května.

Zpěvačka neměla jednoduché dětství, nakonec ani celý další život. I toto chtěli tvůrci seriálu naznačit. Vybrali herce, o kterých byli přesvědčeni, že tyto role s jistotou zvládnou. „Napodobit nejen vzhledem Ladislava Štaidla, Karla Gotta a samozřejmě Ivetu není jednoduché. V podstatě je to téměř nemožné,“ říká producentka Alka Hájková. „Byly to osobnosti, které měly přesah, charisma, a to tito herci pro tyto role snad kromě Ondřeje Brzobohatého určitě nemají. „

Nový Karel Gott se nelíbí ani jeho příznivcům. “ Je to hrozné, Fakt nemohu se na to dívat!!! Je to urážka Karla Gotta a Ivety Bartošové,“ píše na sociálních sítích paní Alena. „Karel Gott byl jediný a jedinečný. Nikdo ho nemůže nahradit, ani ve filmu ne. Je to urážka mistra Gotta!!!“ Dodávána adresu Ondřeje Rumla další zpěvákova fanynka, paní Marcela.

Iveta byla vždy velmi pečlivě upravená, stejně jako Karel Gott i Ladislav Štaidl. Představitelka Ivety, Anna Fialová je na většině záběrech nedolíčená, neupravená. Naopak Ondřej Brzobohatý je podobný elegán a bonviván, jako Štaidl. Ondřej Ruml, představitel Karla Gotta má do Mistra opravdu daleko. „Těšilo mě, že mě umělci napodobovali,“ řekl kdysi pro VIPosobnosti.cz Karel Gott. „Je ale zapotřebí, aby do svého projevu vnesli více originality.“ Snaha zpívat a mít úspěch jako slavík je tu od některých začínajících zpěváků vidět i dnes. Jediným soudcem je ale publikum. Gottovi fanoušci ale stále upředňostňují originál, který nabízí televize nebo kanál You Tube.

Ladislac Štaidl, Lucerna 1979 | Foto: Alena Šulcová

Verbálně i neverbálně napodobit takové hvězdy je vysoká laťka, kterou můžou tvůrci seriál pohřbít. Kdo tyto časy nezažil, neprožil společně s Ivetou, nebyl Ivetou, Karlem ani Láďou, těžko se může vžít do její psychiky. Tvůrci se snažili oživit postavy, osobnosti, které tu mnohým z nás dnes chybí. Někteří diváci se na nový seriál podívají s nostalgií právě kvůli osobnostem, které dnes již bohužel mezi námi nejsou.

4