Den matek. Dárek vám napoví intuice

Jana Černá

Kytice | Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Žena je stvořitelka života. Na její počest jí hold vzdávali již staří Řekové. V Anglii v 16. století upořádali Mateřskou neděli, a tak se tento svátek slaví vždy druhou neděli v květnu. V Československu se začal slavit tento svátek již v roce 1923, později byl nahrazen MDŽ, tedy Mezinárodním dnem žen.

 

Dodne je to ale den, kdy nosíme svojí mamince dárky, vzdáváme jí úctu, letos připadá na 8. května. Poděkovat můžete různými způsoby. Ten nejcennější je z lásky, od srdce. Vůbec nezáleží na ceně dárku, květiny, ale na tom, že si vzpomeneme, dáme najevo, jak jsme vděční za to, že maminku máme. Pro inspiraci přinášíme pár nápadů. Každopádně pokud si nejste jisti, vsaďte na intuici. Nakonec, kdo by měl znát naši maminku lépe, než my. Pokud žije vaše maminka v domově důchodů, domově s pečovatelskou službou, určitě pro ni bude tím nejkrásnějším dárkem vaše návštěva.

Sváteční oběd | Foto: Pixabay

 

Děti rády vyrábí různá přánička, na papír píší různé vzkazy, malují srdíčko. Vystřihují obrázky, vyrábí náramky z korálků nebo trhají kytičky. Dospělí vybírají dárky, květiny v obchodech. Mezi zajímavé dárky patří rozhodně zážitky. Volit můžete mezi vouchery na masáž, relax centra, wellness hotelem nebo dovolenou u oceánu. Maminku můžeme pozvat také do restaurace, bowling nebo přichystat adrenalinový zážitek, a to skok padákem. Potěšit můžete i návštěvou divadla a koncertu. U těchto dárků jsme limitování financemi. Co nás ale nijak neomezuje, je upřímnost, láska, vděk za to, že tu díky naší mamince vůbec můžeme být. Nádhernou píseň na toto téma kdysi nazpíval Karel Gott, Ó mami dík. Její text nám připomene, co vše nás maminka naučila, co nám dala na úkor sama sebe. Vaše gratulace je ale především o lásce, vděku i pokoře.

0