Citrón a zázvor vám pomůže zhubnout i dobít energie

Autor: Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přírodní léky mají v sobě velkou léčivou sílu. Dodají nám nejen potřebné vitamíny, ale také pomůžou od různých zdravotních neduhů. Citrón i zázvor určitě patří mezi ně. Využijte jejich síly nejen v těchto podzimních dnech.

Brát léky pravidelně jsme se naučili, ale vypít ráno na lačný žaludek teplou vodu s citronem, už je někdy těžší. Proč teplou? Organismus si po ránu na teplou tekutinu zvyká lépe než na studenou. Vhodný je také čaj z čerstvě nastrouhaného zázvoru. I do něj můžeme přidat citrón a med.

Pravidelné pití jedné sklenice citronů nám pomůže po ránu nejen nastartovat metabolismus, díky kterému zhubneme, ale dobije nám po ránu potřebnou energii. Citrusové plody nás ochraňují dlouhodobě před bacily a viry, protože jsou bohaté na vitamín C. Citrón umí i vyčistit pleť a provede kompletní detox našeho těla.

Zázvor má pálivou chuť, což je velmi důležité pro spalování tuků v organismu a následné hubnutí. Proto východní národy používají ve velkém množství různé pálivé přísady jako například chilli. Také my si můžeme jídlo dochutit pálivým kořením v podobě chilli papriček. Po vypití zázvorového čaje se tělo zpotí, což je ten správný okamžik pro zhubnutí a vyplavení různých detoxů v těle.

Tyto přírodní produkty nemají na rozdíl od léků vedlejší účinky, jsou levné, snadno dostupné a nejzdravější. Zázvor i citron je důležité pít nejen v době nemoci, ale také když jsme zdraví. Jedna sklenka denně by měla být základem pro to, abychom se cítili celkové lépe.

Aby se nám podařilo zhubnout, docílit pozitivní energie a dobré fyzické kondice, je zapotřebí také správně myslet. V mozku si vytváříme všechny základy pro naše psychické a fyzické úspěchy i neuspěchy. Pokud ho dokážeme naprogramovat tak, abychom se dokázali mít rádi i s chybami, mysleli pozitivně, přijali sebe takový jací opravdu jsme a nebojovali sami se sebou, pak nás čeká ve spojení s citronovou šťávou a zázvorovou limonádou či čajem dokonalý výsledek.

0