Andrej Babiš dorazil na párty ve skvělé formě

Autor: Jan Čížek

Manželé Babišovi a Vágnerovi |Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Velkolepá párty k osmdesátým narozeninám skladatele a producenta Karla Vágnera se konala přesně v den jeho jubilea na Klokočné u známého šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Hosté se sjížděli již v brzkém odpoledni a někteří odcházeli až kolem půlnoci. Gratulanti přicházeli s dary, ale i květinami, které se pomalu nevešly do jedné místnosti.

Karel Vágner | Foto: František Jirásek

Díky krásnému počasí se oslava konala na zahradě, později se ti, co neodešli přesunuli do restaurace.Mezi gratulanty nechyběla herečka Jiřina Bohdalová, bezpečnostní poradce Andor Šándor, hudební boss František Janeček nebo Standa Hložek, kterého proslavil především hit Holky z naší školky z pera Karla Vágnera.

Restaurace u Sapíků je vyhlášená skvělou kuchyní, takže si hosté mohli pochutnat nejen na hovězím na víně, svíčkové na smetaně s karlovarskými knedlíky, ale i na studeném bufetu.

V pozdním odpoledni dorazila také herečka Dagmar Havlová, která si společně s kolegyní Jiřinou Bohdalovou a vdovou Karla Gotta měla evidenti něco říct. Nechyběl ani módní návrhář Osmani Lafitta, kytarista Lubomír Brabec, cévní chirurg Karel Bártik nebo principál divadla Broadway, Oldřich Lichtenberg v doprovodu manželky a štěnátka Amálky. Dorazila také producentka Alena Hájková, fotbalisti Vláimír Hruška a Antonín Panenka. Na oslavě ze zdravotních důvodů chyběl Hana Zagorová nebo dcera Tereza. Naopak syn Pepa dorazil i se dvěma dětmi, o které se průběžně starala manželka Karla Vágnera Katy.

Čtěte také: Karel Vágner oslavil své narozeniny. Jeden člověk na ní…

K večeru přijel pogratulovat v doprovodu manželky Moniky Andrej Babiš, který Karlovi Vágnerovi přišel popřát již 75. narozeninám, které se konaly v Lucerně. Vystoupila na nich tehdy plejáda umělců včetně Karla Gotta. Pořad uváděl syn Jakub Vágner a Miroslav Donutil. „Dnes jsem žádný koncert nechystal. V této době by to bylo složité a hlavně nejisté,“ vysvětlil Karel Vágner pro VIPosobnosti.cz.  Andrej Babiš se po zdravotních problémech, které ho přivedly v minulém týdnu až do nemocnice držel přísné diety, a tak žádnou z kulinářských laskomin neochutnal.

Na oslavě nechyběla ani hradní suita, která přišla popřát jménem prezidenta Miloše Zemana. Právě on Karlu Vágnerovi udělil letos v březnu ve Španělském sále státní vyznamenání. „Tak zaprvé si toho vážím. Můj táta, který byl velmi moudrý, mi jednou říkal: „Pamatuj si, že prezident je vždycky jenom jeden, a hlavně ten, kterého si lidé zvolí.“ Ale mám k tomu jednu velmi hezkou story,“ řekl v rozhovoru pro VIPosobnosti.cz Karel Vágner.

Celý rozhovor zde: Karel Vágner slaví 80. Nerad prohrávám, ale umím to

Oslava to bylo opravdu velkolepá, nesla ve velmi přátelském duchu. Oslavenci zazpíval například Petr Kolář, což Vágnera zvedlo ze židle. Společeně s nimi zpívala celá restaurace. Během celého večera se kamarádi a přátelé Karla Vágnera mezi sebou skvěle bavili, pochutnávali si na jitrničkách nebo jelítkách. Mistr basů tak bude mít opět nač vzpomínat, neboť stovky gratulantů, kteří se během narozeninové oslavy v restauraci vystřídali, dokázali společně s oslavencem vytvořit krásnou narozeninovou atmosféru i vzpomínku. Více ve fotogalerii:

23