Vůně Orientu i vzpomínkové pohlazení. Knihy, které vám udělaly o Vánocích radost

Jana Černá

Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Je úžasné, že jsme stále milovníky knih. A to jak během roku, tak o Vánocích. Ježíšek nám nadělil spousty různých dárků. Knihy mezi nimi nechyběly. Některé nás zavedly až do daleké Indie, jiné do staré, dobré Lucerny.

Kniha PRAHA-DILLÍ, živor mezi dvěma světy vypráví neobyčejný příběh indické dívenky, která se hříčkou osudu dostane do české diplomatické rodiny. Přinesla Alce štěstí, jak se vyrovnala s předsudky lidí, životem na odlišném kontinentu? Do rodné Indie se již jako dospělá po mnoha letech vrací. Jak na ní zapůsobila, jaké dojmy a zážitky si z Indie odváží? V knize zažijete autenticitu dnešní Indie z pohledu nejvyšší kasty. Autorka si uvědomuje, že její dosavadní život v Evropě byl značně ovlivněn indickými kořeny.

Karel Gott byl neskutečně výjimečnou osobností, která zde po sobě zanechala nesmazatelnou stopu. Úcta, pokora, slušnost, znalost světových jazyků, společenského vystupování, ale i obdiv. To vše patří člověku, jehož profesní dráha byla fascinující i motivující. Zpěvák miloval humor, lidi i svou profesi. Zamýšlel se nad smyslem života, o kterém rád diskutoval. Kniha vypráví mnohdy vtipnou formou autentické příběhy přátel a kolegů, kteří byli zpěvákovi nablízku nejen profesně. Některé z nich dosud nikdy nebyly zveřejněny. Je doplněna nevšedními fotografiemi ze soukromých archivů.

„Musím říct, že mě to velmi potěšilo. První letošní půlrok jsem letos věnovala své rodné Indii, ten druhý Karlu Gottovi. Jsem ráda, že si tyto knihy našly své čtenáře. Je pro mě úžasné vidět, že jsem je nepsala zbytečně,“ říká autorka těchto knih Aka Hájková.

0