Eurovolby vyhrálo ANO. Bude líp?

Jan Čížek, Alka Hájková

Lídři ANO v konferenčních prostorách Columna /Foto: Hnutí ANO
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Otázka, která přiměla nejen voliče v Čechách přijít k letošním Evropským volbám. Změny nakonec přinesly. U nás vyhrálo Hnutí Ano a překvapila také koalice Přísaha a Motoristé sobě v čele s Filipem Turkem, ale také rekordní účast.  Jak noví kandidáti ovládnou Brusel, ale ukáže až čas.

Foto: Columna.cz

V konferenčním sále restaurace Columna se v pozdních večerních hodinách sešly špičky ANO. Jejich radost, nadšení z výsledku bylo nepřehlédnutelné. Získal 26,14 procenta hlasů, tedy sedm mandátů. „Byl jsem nadšený a jsem spokojený,“ řekl médiím ihned po vyhlášení výsledků lídr ing. Andrej Babiš. „Obrovská radost, šok a dojetí. Tak to vypadalo u nás ve volebním štábu. Chtěl bych vám ještě jednou všem strašně moc poděkovat, bez vás bychom to nedali ❤️ A taky díky všem kandidátům a všem lidem v našem týmu, které sice nevidíte, ale bez nich by to nešlo. Díky moc!“, dodal na svém FB profilu lídr strany.

 

Euforie vítězství ANO. | Foto: Hnutí ANO

Také Karel Havlíček neskrýval euforii. „Tak jasné, jednoznačné vítězství ve volbách mě dostalo a dojalo 😊 Gratuluji všem našim sedmi zvoleným europoslankyním a europoslancům, v čele s Klára Dostálová 👏 Přeji jim mnoho úspěchů, jsem si naprosto jistý, že pro Česko udělají v Evropě všecko 🇨🇿🇪🇺 Děkujeme vám za každý hlas!! 🫶,“ neskrývá své emoce doc. Havlíček

Karel Havlíček, producentka Alka Hájková a Jan Měšťák v Obecním domě | Foto: Jaroslav Hauer

Pochvalně se o Karlu Havlíčkovi vyjádřil například plastický chirurg Jan Měšťák: „Musím říct, že jsem se s panem Havlíčkem setkal takto komorně poprvé. Udělal na mě velký dojem i svojí lidskostí. Má noblesní vystupování, povídal si se všemi, co dorazili. Přišel i za mnou, aby mi podal ruku, a tak jsem měl možnost si s ním krátce pohovořit. Je to vzdělaný a příjemný člověk, kterému fandím. V lidech se za ta léta vyznám,“ řekl na adresu současného politika. O Měšťákovi je známo, že si na tituly ani vykání nepotrpí. Sám říká, že takto má k lidem blíž.“

Faktem zůstává, že Evropské volby naznačily nespokojenost se současným, stavem. Jaké změny můžeme očekávat uvidíme v průběhu času. Bude tedy líp?

3