Rey Koranteng se na tiskovce Český slavík neubránil dojetí

Alka Hájková

Tisková konference Český slavík | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Anketa Český slavík slaví 60 let. Za tu dobu se v ní vystřídala plejáda umělců, jen jeden ji ale ovládl absolutně, a to Karel Gott. Jak budou vypadat další ročníky na tiskové konferenci nastínil moderátor Rey Koranteng a ředitelka televize NOVA.

Ceny pro vítěze ankety | Foto: Alena Šulcová

„Historicky před 60 lety si došel pro první slavíka zpěvák Waldemar Matuška, a to v kategorii zpěvá a zpěvačka. Tehdy to byla jedna kategorie,“ zavzpomínal moderátor na začátky ankety. „Rád vám teď představím nejen naše hosty, mezi kterými je skupina Olympic se svým frontmanem Petrem Jandou, ale i moderátorská trojice, Tereza Pergenerová, Aleš Háma a Ondřej Sokol,“ dodal Koranteng, který se pro VIPosobnosti.cz po tiskovce svěřil, že před jejím zahájením navštívil nadaci Dobrý anděl: „Jedu právě odtud, viděl jsme dvě velmi vážně nemocné malé děti, 2 a 5 let. Obě mají úžasné rodiče, kteří to statečně zvládají. Mě to ale neskutečně sebralo. Člověk si uvědomí, za jakými nesmysly se často honí,“ řekl dojatě oblíbený moderátor, který už zase spěchal do studia, ve kterém se připravoval s profesionalitou sobě vlastní na večerní zprávy.

Poslední „slavík“ pro Karla Gotta | Foto: František Jirásek

 

Televize NOVA je vždy hlavním mediálním partnerem této ankety, ale letos je unikátní tím, že odkoupila veškerá práva na pořádání ankety. A jak budou vypadat další ročníky bez Mistra? „Karel Gott  byl určitě fenomén této ankety. Dnes je tu nová generace, mnoho dalších talentovaných umělců, kteří s úctou a ctí přebírají žezlo. Doba se mění a s ní i styl. Nevím, jestli vyroste nová generace Karlů Gottů, tak, jak jsme byli zvyklí. Myslím si, že by to nebylo ani dobře. Karel Gott zůstane navždy originálem stejně jako například legendární kapela Olympic,“ říká pro VIPosobnosti.cz generální ředitelka TV NOVA, Klára Brachtlová.

Již od dnešního dne můžou fanoušci  hlasovat na webových stránkách ankety pro své oblíbence. Na finále se mohou těšit na slavnostním večeru 12. listopadu 2022.

 

0