Proč odejít ze vztahu, který vás trápí a ničí?

Dagmar Kludská exkluzivně pro VIPosobnosti.cz

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Kartářka a spisovatelka Dagmar Kludská pomáhá lidem léčit jejich dušičky a pomocí karet s nimi také nahlíží do budoucnosti. Co radí ženám, kterým je jejich partner nevěrný?

Ženy často ví nebo tuší, že jsou podváděné. Jak by podle vás měly takovou situaci řešit?

Když člověk když miluje, tak si myslí, že toho druhého napraví. Žena věří, že právě kvůli ní přestane její partner, manžel s alkoholem či nevěrou. Někdy se náprava povede a na chvilku může vydržet, ale po čase se partner k těmto slabostem vrátí. V každém z nás je ukryto něco, co jednou, časem vyjde na povrch. Silná osobnost se může některých návyků zbavit, ale není to časté.

Dokážu si představit, jak je nevěra pro ženu bolestivá. Proto se nažím ji podpořit, zdůraznit jí, že je hezká, že by si mohla více věřit. Radím ji, aby si toho nevšímala, nebo odešla ze vztahu, který ji trápí a ničí.

Víc než manželky intrikují ve vztazích milenky. Posílají manželkám fotky, zprávy, nebo i spodní kalhotky. Dnes ale nevěra společensky ani mravně nic neznamená. Není to už pádný důvod k rozvodu. Je to individuální, snažím se pomoci podle toho, co vidím v kartách. Naopak se mluví o tom, že nejsme uzpůsobeni pro jeden vztah. Zvláště muži.

Ženám se radí, aby nevěru přehlédly, pokud to zásadně nezasahuje do rodiny a financí. Některé ženy to dokáží zakrýt, nemluví o tom, Jsou to většinou ty, kde jim muž poskytuje finanční zázemí. Mají se dobře. Říkají si sami pro sebe, že by byly hloupé. Je to také táta jejich dětí. Já tento názor podporuju, protože si myslím, že rodina má držet pohromadě. Ono to milostné vzplanutí po 5 měsících většinou začne toho chlapa přecházet a žár pomalu uhasíná. Přes toto období je těžké se někdy překlenout.

Jaké jsou z vaší praxe důvody, proč jsou především muži nevěrní?

Chlapům často vadí, když jim manželka nenaslouchá, příliš mluví, chce pořád někam jezdit, nakupovat. Vytváří tím neklid. Tady jim radím, aby trochu zmírnily. Někdo mi po čase napíše, že mu to pomohlo, jiná žena, že si manžel nebo partner stejně nedal říct. Jiné si zase nedají poradit. Je to těžké. Nemůžete druhým řídit osud. Já můžu jen říkat, co je potřeba vylepšit, co tam vidím za problém, ale jak a jestli ho ty ženy vyřeší, srovnají v sobě už je na nich. Karty naznačí a člověk by si to měl umět už v sobě rozebrat sám. Návody dávat nemůžu. Neříkám ‘ rozveďte se, jděte touto cestou‘. Ukazuju jim jen, které z cest je lepší. Zbytek je již na nich samotných.

Některé televizní kartářky radí ‘okamžitě to zabalte‘, tyto metody mně připadají drastické. K tomu co udělat, si musí každá žena dojít sama. Hledám spíš smírčí řešení, neunáhlovat se v soudech a rychlých řešeních. Někteří chlapi se starají dobře o rodinu, finančně ji zabezpečí, jen jednou někde ulítli.

Radikální řešení by si měla žena rozmyslet, není to nejen finančně pak žádná legrace. A kde má jistotu, že ten následující chlap, kterého si najde, nebude stejný? Člověku se v tu chvíli asi uleví a má pocit, že to konečně vyřešil, ale postupem času žena, která to vyřešila radikálně bude nešťastná. I já jsem si v životě prožila krušné chvilky a taky jsem samozřejmě dělala chyby.

Jak velkou moc mají tedy kartářky, esoteričky. Je etické ji využívat?

Každá kartářka může člověka „zblbnout“ natolik, že se tím pak dotyčný řídí a nemusí to dopadnout dobře. A to si nemůžu dovolit. Během výkladu karet, pomoci, rozhovorů volím cestu klidu, a to doporučuju i ženám, které si přijdou pro rady, pomoc, útěchu a říkám jim: vše co uděláte a řeknete, se vám vrátí v té podobě, v jaké jste to udělala. Třeba za delší čas, ale věřím a mám zkušenost, že to takhle funguje. Zlo plodí zlo, násilí zase násilí. |Já se snažím jít cestou klidu, smíru a porozumění. Podle mě je to daleko efektivnější a příjemnější cesta k cíle.

0